U kojem bi slučaju Ivan Rakitić ponovno obukao reprezentativni dres?

Hrvatska
Veznjak “Kraljevskog kluba” i kapetan “Vatrenih” igrao je do 73. minute, dok je kapetan Seville igru napustio dvije minute ranije. Teško je bilo u tim trenutcima ne upitati se, hoćemo li ih ikada više gledati kako igraju zajedno za nacionalnu vrstu ili je Rakitićev oproštaj od najdražeg dresa stvarno završena priča?
 
Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Ivan Rakitić igrao je dvanaest godina. Statistike kažu kako je za to vrijeme odigrao 106 utakmica, postigao 15 golova i ubilježio 16 asistencija. Trag koji je ostavio iza sebe puno je dublji i značajniji od onoga što pokazuju te brojke. To najbolje potvrđuje emocija kojom su ga kao gosta reprezentacije dočekali navijači na Poljudu u nedavnom susretu Hrvatske i Rusije.
 
Izjavio je nakon toga, da je za njega reprezentacija Hrvatske “gotova i riješena” priča. I dodao, kako “nikada ne bi mogao reći “ne” izborniku Daliću kada bi ga reprezentacija, ne daj Bože, zatrebala”. Švicarskim je medijima još ranije otkrio, kako nikada ne bi donio odluku o povlačenju iz reprezentacije da je Luka Modrić napravio taj korak prije njega i kako je jako važno da je barem jedan od starijih igrača u reprezentaciji.
 
Stoga je potpuno jasno da bi samo ozbiljnija ozljeda Luke Modrića, ne daj Bože, mogla vratiti Rakitića među Vatrene. To opet znači, da ih nećemo nikada više gledati kako zajedno igraju u dresu svjetskih doprvaka. U Ivanu Rakitiću Hrvatska će nogometna reprezentacija na Mundijalu u Kataru sljedeće godine imati svog velikog navijača. On sam kaže – najvećega.
 
U Rakitiću naš će kapetan Modrić imati, prije svega, pravog prijatelja. On sam će reći – i brata. Jedino rivalstvo među njima, rivalstvo je dvije španjolske klupske desetke – Realove i Sevilline. Tri godine mlađi od Luke, Ivan će u Sevilli igrati još nekoliko pravih sezona, Luka u Realu najmanje još jednu. U reprezentaciji Hrvatske nema više Ivana Rakitića, jer vjeruje da je Daliću dovoljan samo jedan veznjak iz stare garde, onaj najbolji – Luka Modrić. Vjeruje i bivšim suigračima, i mladima koji dolaze, također. I zato što im vjeruje, u reprezentativnu mirovinu odlazi potpuno miran.
 

Odgovori