Novčane kazne za Osijek, Hajduk, Dinamo i Šibenik

HNL
“NK Osijek kažnjen je s 30.000 kuna zbog diskriminacije domaćih navijača tijekom utakmice Osijek – Lokomotiva. Navijači Osijeka na zapadnoj tribini u 32. i 57. minuti skandirali su “Pajaču, cigane!”. Navijači Osijeka s iste tribine su u 33. i 42. minuti sucima skandirali “Cigani, cigani!”.

HNK Hajduk kažnjen je s 20.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk – Istra 1961. Na sjevernom djelu tribine, gdje su bili smješteni domaći navijači (Torcida), njih oko tisuću, evidentirane su sljedeće situacije u kojima su korištena pirotehnička sredstva: u 28. minuti zapaljena je jedna bengalka koja je dogorjela na tribinama, u 60. minuti zapaljeno je 19 bengalki i jedna petarda koje su dogorjele na tribinama, u 64. minuti zapaljeno je sedam dimnih baklji, a u 66. minuti jedna dima baklja i sve su dogorjele na tribinama.

GNK Dinamo kažnjen je s 8.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava gostujućih navijača tijekom utakmice Šibenik – Dinamo. Gostujuća navijačka skupina (BBB), smještena na istočnoj tribini (341 pripadnik) od 58. do 60. minute zapalila je šest baklji, od kojih su tri bačene na teren za igru, zbog čega je sudac zaustavio igru u trajanju od jedne minute dok su ostale baklje bačene na prostor ispred iste tribine.

HNK Šibenik kažnjen je sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Šibenik – Dinamo. Domaća navijačka skupina Funcuti, smještena na južnom dijelu zapadne tribine (30 pripadnika) u 21. minuti zapalila je dvije baklje, od kojih je jedna bačena na ograđeni prostor unutar iste tribine dok je druga dogorjela na istoj tribini.”

Odgovori