Slalom otkazan, pa odgođen, a Pavlek i naš Savez izborili da se slalom vozi sutra

Home Skijanje
ZAGREB – 13. muški slalom na Sljemenu odgođen je za sutra. Prva utrka počinje u 13, a druga je u 16:10 sati.

Velika je to pobjeda sportske diplomacije i Vedrana Pavleka te čelnih ljudi Hrvatskog skijaškog saveza. Tijekom dana prvo su bile visoke temperature, uslijedio je jak vjetar, spustili su se oblaci, pala je temperatura, a staza je izgledala sve lošije i Svjetska skijaška federacija odlučila da se utrka ne vozi uz negodovanje Vedrana Pavleka, direktora svih naših alpskih reprezentacija. Velika financijska sredstva uložena su u organizaciju Snježne kraljice pa se Vedran Pavlek lavovski borio na jednoj strani s televizijama, a na drugoj s FIS-om. Epilog te borbe je da će se treći slalom sezone Svjetskog skijaškog kupa sutra ipak održati.

“Mi smo unaprijed pripremili taj plan B, koji je dobar plan. Odmah smo počeli radit na njemu. Dobili smo iste sekunde podršku od FIS-a, odnosno od samog predsjedništva FIS-a da imamo zeleno svijetlo za taj plan B za sutra. Prije nekoliko minuta došla je 100 postotna potvrda. Sutra na Tri kralja u 13 sati prva vožnja, u 16:10 sati druga vožnja”, rekao je Vedran Pavlek.

Podsjetimo da je start prve utrke prvo pomaknut sa 15:30 na 15:45, a vrlo brzo FIS je otkazao utrku. Pavlek je tražio da se prva utrka slaloma pomakne na 18 sati, a u igri je bila i mogućnost da se treći salom sezone prebaci na sutra. Prva vožnja trebala bi početi 13 sati, a druga u 16:10 sati.

Sutra će, po prognozama, na stazi biti i desetak centimetara novog snijega.

Napisao/la 

Odgovori