Horvat objavljuje popis, Kauboji kreću u Szeged

Home Rukomet
OSIJEK/SZEGED – Hrvatska rukometna reprezentacija danas putuje u Mađarsku na Europsko prvenstvo.

 U četvrtak Kauboji otvaraju smotru rukometnim klasikom protiv Francuske, a uoči polaska izbornik Hrvoje Horvat otkrit će tko će u Szegedu braniti naše boje. Sinoć u Osijeku njegovi izabranici odradili su posljednji trening. Još uvijek nemamo glavne adute, Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić i dalje su u izolaciji i zasad sigurno ostaju u Gradu na Dravi.

“Pozitivna vijest kod dvojice pozitivnih na PCR testu je što su oni klinički jako dobro. Mi ćemo svakako napraviti objektivne kliničke pretrage, ali dobra vijest je da se oni dobro osjećaju. Ako stvari budu išle dobro, može biti da ih vidimo u momčadi”, poručio je liječnik reprezentacije, dr. Tomislav Kukin.

Dobro je i da su barem svi ostali jučer bili negativni. Nakon utakmice s Francuskom, Hrvatsku 15. očekuje još jedan neugodan ispit, Srbija, a zatim u ponedjeljak u posljednjem kolu skupine C Kauboji igraju s Ukrajinom. Prolazak dalje izborit će prve dvije reprezentacije.

Napisao/la 

“Loša vijest je da Duvnjak ipak ima posljedice korone. Koliko god izgleda dobro, on je bolnih leđa. Imao je i ranijih problema s leđima, to je ostavilo trag, a COVID infekcija još više. Luka Cindrić nažalost još je pozitivan. Dobro je da on nema vidljivih kliničkih znakova da je bolestan, ali nalaz je neumoljiv. Naravno, i njega ćemo testirati iz dana u dan, pa kad nalaz bude negativan i on će se priključiti reprezentaciji”, rekao je liječnik reprezentacije dr. Kukin.

Popis putnika za Europsko prvenstvo:

IVAN PEŠIĆ – TVB 1898 STUTTGART

MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL

MATEJ MANDIĆ – RK PPD ZAGREB

DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB

LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK

IVAN ĆUPIĆ – RK PPD ZAGREB

FILIP GLAVAŠ – HC TRIMO TREBNJE

MARIN ŠIPIĆ – RK PPD ZAGREB

LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK

ŠIME IVIĆ – SC DHfK LEIPZIG

IVAN MARTINOVIĆ – TSV HANNOVER-BURGDORF

LUKA CINDRIĆ – BARCA

DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL

MARKO MAMIĆ – SC DHfK LEIPZIG

ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB

HALIL JAGANJAC – RK NEXE

ANTE GADŽA – HC VARDAR 1961

NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB

TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK

Napisao/la 

Odgovori