Revijalna vaterpolska utakmica: Remi Hrvatske i splitskog Jadrana

Vaterpolo
ZAGREB – Hrvatski se vaterpolo naklonio na bazenu uz Savu, našoj domovini za 30. godišnjicu međunarodnog priznanja, ali i vaterpolistima splitskog Jadrana ’91./92. Generaciji koja je prije 30 godina osvojila naslov prvaka Europe, ali i puno više od toga.

Ta momčad i njihov trener Neven Kovačević ušli su u povijest hrvatskog sporta. Oni su prije tri desetljeća, točnije 29. veljače 1992. u Trstu, pobjedom nad Savonom (11:8) u uzvratu finala Kupa prvaka Europe, nadoknadili dva gola minusa iz prvog susreta (10:12), te ušli u anale.

Prva hrvatska momčad koja se okitila naslovom najboljih u Europi u međunarodno priznatoj nam Domovini. Na ponos svoj, svojeg kluba i grada, ali i čast našeg vaterpola koji je već tada, u početnim mjesecima državne nezavisnosti jasno dao naznačiti da će vaterpolo i vaterpolisti biti perjanica hrvatskog sporta. Što se same utakmice tiče, konačan rezultat bio od sporednog značenja. Izbornik Tucak je kolegi Smodlaki s klupe Jadrana dakako ‘ustupio njegove’ igrače koji su inače i reprezentativci (Bukić, Burić, Harkov, pa i Butić, Dužević, Čagalj, Marinić Kragić…), a završilo je prigodnim remijem – 8:8. Bila je to dobar trening za Barakude koje sutra čeka utakmica 1. kola Svjetske lige u Ateni protiv Grčke.

Napisao/la 

Odgovori