Grand Prix: Najbolji hrvači svijeta dolaze u Zagreb!

Borilački Sportovi Home
ZAGREB – 29. i 30. siječnja u Zagrebu će se održati međunarodni turnir hrvanja grčko-rimskim stilom za seniore – UWW Open Grand Prix Zagreb Open, u organizaciji Saveza hrvačkih sportova Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Svjetske hrvačke federacije (UWW).

Na osmom po redu turniru nastupit će više od 250 svjetskih hrvačkih imena iz 28 zemalja, a boje našeg hrvanja branit će najbolji hrvatski hrvači: Božo Starčević, Ivan Huklek, Ivan Lizatović, Vjekoslav Luburić, Antonio Kamenjašević, Pavel Puklavec, Karlo Kodrić, Filip Šačić, Marko Koščević i drugi. Natjecanje se održava u Domu sportova te je zbog koronavirusa zatvoreno za gledatelje.

Nakon Olimpijskih igara u Tokiju i svjetskog prvenstva u Oslu ovo je prvo natjecanje na kojem će najbolji svjetski hrvači odmjeriti snage te je izvrsna uvertira za prvenstvo Europe te nadolazeću sezonu. Bitno je naglasiti da u Zagreb dolazi i UWW tim koji će zajedno sa našim predstavnicima napraviti obilazak lokacija i radni sastanak na temu seniorskog prvenstva Europe koje bi se trebalo održati u Zagrebu 2023. godine.

Turnir Grand Prix Zagreb Open i ove godine uvršten je u kalendar Svjetske hrvačke federacije za 2022. godinu kao jedan od najjačih turnira svijeta. Među prijavljenim hrvačima brojimo ukupno 24 olimpijca s 2 olimpijske medalje, 18 svjetskih prvaka, te 24 europska prvaka. Hrvači koji će nastupiti ukupno broje čak 332 medalje s velikih natjecanja što stavlja ovaj turnir na sam svjetski vrh.

Neka od najznačajnijih imena svjetskog hrvanja već su potvrdili svoj dolazak u Zagreb: Zurabi Datunashvili (SRB) – brončani s OI u Tokiju, aktualni prvak Europe i svijeta, Parviz Nasibov (UKR) – srebrni s OI u Tokiju, višestruki osvajač svjetskih i europskih odličja u uzrastima kadeta i juniora, Viktor Nemeš (SRB) – prvak svijeta iz 2017. godine, Mikheil Kajaia (SRB) – brončani s prvenstva svijeta 2018. i 2019., Alexandros Kessidis (SWE) – viceprvak svijeta 2019., Nikolai Kuchmiy (UKR) -brončani na svjetskom kupu 2020., Victor Ciobanu (MDA) – aktualni prvak svijeta, Tracy Hancock G’Angelo (USA) – brončani sa svjetskog prvenstva 2021., Schwarz Roland (GER) – brončani sa svjetskog prvenstva 2021. i Arvi Martin Savolainen (FIN) – višestruki prvak svijeta u kadetima i juniorima.

Napisao/la  

Odgovori