Australian Open: Marin Čilić u trećem kolu, poraz Ane Konjuh

Home
MELBOURNE – Marin Čilić prošao je u treće kolo Australian Opena, dok je Ana Konjuh zaustavljena u drugom.

Najbolji hrvatski tenisač, Marin Čilić, plasirao se u 3. kolo Grand Slam turnira Australian Open svladavši u Melbourneu Slovaka Norberta Gombosa sa 6-2, 6-3, 3-6 i 7-6 (6) za dva sata i 42 minute igre. Sljedeći Marinov protivnik je peti nositelj turnira, Rus Andrey Rublev, s kojim je do sada igrao šest puta, a pobjedio ga je samo davne 2015. godine.

​Ana Konjuh oprostila se od Australian Opena porazom u drugom kolu od Amerikanke Danielle Collins sa 6-4 i 6-3 za sat i 20 minuta igre. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda američke tenisačice. Nažalost, Dubrovčanka ni ovaj put nije uspjela pronaći formulu kojom bi se suprotstavila Collins.

Na startu turnira u parovima, uspješna su bila tri naša muška predstavnika. Najbolji svjetski par, Mate Pavić i Nikola Mektić prošli su u drugo kolo preokretom protiv Argentinaca Bagnisa i Delbonisa s 4-6, 7-6(8) i 6-4 i u drugom kolu igraju protiv domaće kombinacije Kokkinakis/Kyrgios.

Ivan Dodig, koji igra s Brazilcem Marcelom Melom, također se plasirao u drugo kolo preokretom protiv Francuza Mannarina i Monežana Nysa. Dodig i Melo slavili su s 4-6, 6-3 i 7-5, a u borbi za treće kolo igrati će protiv Talijana Bollelija i Fogninija. Franko Škugor i njegov partner Kazahstanac Andrej Golubev predali su meč prvog kola nakon što su u prvom setu gubili s 2-5 od Australaca Danea Sweenyja i Li Tua.

Darija Jurak i Slovenka Andreja Klepac zaustavljene su u prvom kolu ženskih parova, a bolje od njih bile su Čehinje Martincova i Vondrousova sa 6-4 i 6-3.

Odgovori