Matošević: Rusima moramo barem pružiti dobar otpor

Home
AMSTERDAM – Pred hrvatskom futsal reprezentacijom najteži je ispit u prvom krugu Europskog prvenstva.

Nakon važne pobjede nad Poljskom slijedi Rusija. Bit će to borba za prvo mjesto u skupini, protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje. Vedran Matošević jedan je od naših najiskusnijih igrača. Poštuje Ruse ali ne otpisuje nas.

Rusi spadaju u sam vrh svjetskog futsala, što se tiče taktike i kvalitete. Dobro ih poznajemo, igrali smo dosta s njima u posljednje vrijeme. Nadamo se da ćemo, u najmanju ruku, barem pružiti dobar otpor”.

Rusija je jedna od europskih reprezentacija s brazilskim štihom. Robinho i Eder Lima pravi su čarobnjaci na parketu, a od internacionalaca tu su i Nando i Paulinho. U ovom sportu uobičajeni su takvi transferi. Brazil jednostavno ima previše klasnih igrača i oni koji ne uspiju ući u najjaču svjetsku reprezentaciju sreću traže drugdje, a Rusija je među zemljama koja im može ponuditi najviše.

“Svi ti Brazilci tu su s razlogom. Ruski klubovi doveli su ih kao pojačanja i s vremenom im dali putovnicu. Radi se o igračima koji bi mogli imati mjesta i u brazilskoj reprezentaciji”, zaključuje.

Napisao/la 

Odgovori