Judo: Kumrić ostao bez bronce na Grand Prixu

Borilački Sportovi
ZAGREB – Nakon zlatne medalje Lare Cvjetko (do 70 kg) i srebrnih uspjeha Ane Viktorije Puljiz (do 52 kg) i Ive Oberan (do 63 kg), Hrvatskoj je još nedostajala brončana medalja. Blizu je u subotu bila Katarina Krišto (do 63 kg), a do prilike je došao i Marko Kumrić (do 100 kg).

Ivanu Maranić (preko 78 kg) je zaustavio pozitivni COVID-19 test, a Petrunjelu Pavić (do 78 kg) je na prvom izazovu zaustavila Britanka Reid. Zato je Marko Kumrić nastavio s jako dobrim nastupima nakon bronce na Grand Prixu u Zagrebu. Wazari je bio dovoljan protiv domaćeg predstavika Britesa, dok je Splićanin ipponom slavio u četvrtfinalu protiv Azerbajdžanca Karimlija. Polufinale je donijelo za protivnika Švicarca Eicha, koji je bio koncentriraniji i iskoristio svoje prilike za plasman u finale, dok je hrvatskog judaša poslao u borbu za broncu.

Tamo je Kumrić dočekao Gruzijca Beriašvilija, protiv kojeg je najbolji liječnik među judašima i najbolji judaš među liječnicima, krenuo dobro, natjerao ga na kaznu i činilo se da kontrolira ritam borbe. Međutim, jedan brzi napad Gruzijca iznenadio je Kumrića, a zatim je iz wazarija ostao u zahvatu iz kojeg se nije uspio izvući.
Hrvatska je tako ostala na tri medalje i dva peta mjesta čime se nalazi u samom vrhu uspješnih država koje su imale predstavnike u Portugalu. Sljedeća postaja IJF World Toura je Grand Slam u Parizu.
 

Napisao/la 

Odgovori