Barbara Matić i Zlatko Kumrić na velikom Grand Slamu u Parizu

Borilački Sportovi
PARIZ – Još se nisu slegli dojmovi nakon odličnog otvaranja sezone na Grand Prixu u Portugalu, a već stižu nova judaška uzbuđenja. Na jednom od najvećih turnira, Grand Slamu u Pariz, nastupaju dva jaka hrvatska imena, Barbara Matić (do 70 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg).

 Hrvatske judoke su ušle u sezonu osvojivši čak tri medalje na Grand Prixu u Portugalu, nakon čega su odradili i uspješne pripreme u Coimbri.

Zlato Lare Cvjetko (do 70 kg) te srebra Ane Viktorije Puljiz (do 52 kg) i Ive Oberan (do 63 kg) nagovijestili su zanimljiv olimpijski ciklus koji završava Igrama u Parizu 2024. godine.

Nastavak nastupa na IJF World Touru, “portugalska ekipa” će imati na turnirima krajem ožujka i početkom travnja, a do tad će ovaj vikend (subota 5. i nedjelja 6. veljače) navijati za nešto iskusnije kolege.

Dok se s najavnih vizuala za Grand Slam Pariz smiješi i svjetska prvakinja Barbara Matić (do 70 kg), splitski dvojac Matić-Kumrić očekuju ždrijeb natjecanja koji će se održati danas u popodnevnim satima.

Barbara Matić se u potpunosti oporavila nakon COVID-19, a zdravstvena situacija je dobra i kod Zlatka Kumrića. Hrvatski dvojac nastupa u nedjelju 6. veljače.

Napisao/la 

 

Odgovori