Dinamo odrađuje posljednje pripreme uoči Seville

Home
ZAGREB – Dinamo odrađuje posljednje pripreme uoči gostovanja u šesnaestini finala Europske lige kod Seville.

Trener Modrih zna kako je Sevilla favorit uoči susreta, ali zna i da se Dinamo dokazao u nekoliko posljednjih sezona protiv jakih momčadi.

“Dinamo je dokazao da je ozbiljan faktor u europskom nogometu. Sigurno je da igramo protiv kvalitetnog i favoriziranog protivnika, ali mi nejdemo tamo na izlet. Imamo svoje ambicije u planu igre te rezultatske ambicije”, rekao je trener Dinama Željko Kopić.

“Sigurno nećemo trčati po cijelom terenu za Rakitićem. Rakitić je igrač koji ima ozbiljnu kvalitetu, znamo način na koji igra i što je donio reprezentaciji i Sevilli. Nema smisla pripremati utakmicu tako da se posvetiš jednom igraču jer onda imaš problem na drugim pozicijama”, rekao je strateg Modrih na pitanja o načinu na koji će se čuvati Rakitić.

 
Foto: Tifofut

Osim trenera Kopića na Sevillu se osvrnuo i kapetan Modrih Arijan Ademi.

“Pogledao sam neke njihove utakmice. Oni su organizirana i čvrsta momčad koja voli igrati nogomet i ima dobre individualce. Dovoljan je pokazatelj i da su drugi na ljestvici. Bit će teško, ali mi smo spremni i čekamo utakmicu”, rekao je kapetan Ademi.

Dobro su Modri krenuli nakon zimske stanke, a to je, po mišljenju Mislava Oršića, vrlo pozitivno pred ovako veliku utakmicu.

“S tri pobjede na početku lakše nam je ući u ovu europsku utakmicu. Imamo više samopouzdanja i moramo jednako raditi kao i do sada i nadati se najboljem”, najavio je Oršić.

Rijetko koji klub na stadionu Sánchez Pizjuán može reći da je protiv Sevilje favorit.

“Sevilja je na papiru veliki favorit ali u nogometu nekad i manji pobjeđuju pa se nadam da ćemo nakon dvije utakmice mi biti pobjednici. Na gostovanjima ponekad nismo mirni s loptom da bi mogli nešto više napraviti. Nadam se da ćemo tamo biti dovoljno mirni da ih uspijemo ugroziti”, zaključio je Oršić, inače najbolji strijelac Dinama u povijesti u europskim utakmicama.

Podsjetimo, Dinamo će u četvrtak od 21 sat gostovati kod Seville u susretu šesnaestine finala Europske lige, a u dosadašnja dva europska susreta sa ovim španjolskim klubom Modri su upisali dva poraza.

 
Foto: Tifofut

Odgovori