HNS pokreće pregovore oko otkupa TV prava

Home
ZAGREB – Nakon što je 15. veljače u ponoć istekao usuglašeni rok za uplatu prve rate financijskih sredstava za otkup TV prava domaćih nogometnih natjecanja, HNS je raskinuo ugovor sa švedskom tvrtkom Endorphin Magine te će s današnjim datumom službeno pokrenuti proces pregovora s drugim ponuđačima, objavljeno je na web stranici HNS-a.

Unatoč iskazanom interesu od strane HNS-a da se suradnja ugovorena u kolovozu 2020. godine provede te nakon intenzivnih pregovora sa švedskom tvrtkom proteklih mjeseci, s jučerašnjim istekom ugovorenog i prolongiranog roka za uplatom sredstava poduzete su pravne radnje kojima je prethodno potpisani ugovor automatski prestao važiti.

U cilju zaštite interesa HNS-a i domaćeg nogometa, ugovaranja značajnih financijskih sredstava za hrvatske nogometne klubove te osiguravanje prijenosa Prve HNL i drugih nogometnih natjecanja u sezoni 2022./2023., HNS pokreće intenzivne pregovore s drugim zainteresiranim subjektima oko otkupa TV prava za sva natjecanja pod okriljem HNS-a. Pritom, Hrvatski nogometni savez ističe kako značajan rast kvalitete domaćeg klupskog nogometa, na čelu s Prvom HNL, generira sve veći interes tržišta te predstavlja najatraktivniji sportski sadržaj u zemlji.

 

Rukovodstvo HNS-a, stoga, ne dvoji kako postoji veliki interes potencijalnih partnera te će Savez učiniti sve kako bi u najkraćem roku pronašao novog medijskog partnera kao kvalitetno i održivo rješenje, osiguravajući pritom značajna financijska sredstva klubovima, a što će rezultirati dodatnim osnaživanjem konkurentnosti i povećanjem kvalitete domaćeg nogometa u predstojećem razdoblju.

HNS u nove pregovore ulazi s puno optimizma jer je natječaj proveden 2020. godine pokazao iznimnu vrijednost hrvatskog nogometa na hrvatskom i inozemnom tržištu, što su potvrdile financijski izdašne ponude više zainteresiranih subjekata. Stoga je HNS uvjeren kako će u skorom roku realizirati suradnju s novim medijskim partnerima koji će dodatno povećati kvalitetu praćenja te dostupnost hrvatskih nogometnih natjecanja, prije svega domaćoj publici i navijačima.

U cilju zaštite klubova i domaćeg nogometa HNS je pokrenuo aktivnosti kojima će u najkraćem mogućem roku doći do novog rješenja koje će biti dugoročno, kvalitetno i financijski iznimno vrijedno. Neupitno je kako će HNS svojim poslovnim aktivnostima te nadolazećim pregovorima s medijskim partnerima i sponzorima natjecanja osigurati značajna sredstva za klubove, koja su značajno veća u odnosu na dosadašnje prihode koje su klubovi ostvarivali iz ovog segmenta.

​HNS će o tijeku procesa pregovora vezanih uz prodaju TV prava pravovremeno informirati sve zainteresirane dionike i cjelokupnu javnost, stoji na stranicama HNS-a.

Odgovori