HNS prodao prava za HNL za 44 milijuna eura

Home
ZAGREB – Priča o televizijskim i medijskim pravima za HNL dobila je dugoočekivani završetak. Hrvatski telekom i sljedeće četiri sezone bit će vlasnik prava za prijenose natjecanja pod okriljem Hrvatskog nogometnog saveza, sa ponudom od 36 milijuna eura nadmašio je konkurente A1 Hrvatska te Sportklub i AB SportConsulting.

Dogovoren je i sporazum HT-a i HRT-a prema kojem će jedna utakmica svakog kola biti emitirana na nacionalnoj televiziji. Medijska prava i prava na klađenje prodana su za ukupno osam milijuna eura SuperSportu te je tako HNS za televizijska i medijska prava utržio dosad rekordnih 44 milijuna eura za ukupno četiri sezone. Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

“Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na današnjoj je sjednici donio odluku o odabiru partnera za televizijska te za medijska prava za natjecanja pod okriljem HNS-a za naredne četiri natjecateljske godine. Nakon raskida ugovora s tvrtkom Endorphin Magine, rukovodstvo HNS-a održalo je sastanke s tvrtkama zainteresiranima za kupnju TV i medijskih prava, nakon kojih su stigle tri službene ponude za kupnju TV prava – tvrtke A1 Hrvatska, Hrvatskog Telekoma te Sportkluba i AB SportConsultinga. Istodobno, stigla je ponuda SuperSporta za medijska prava. Izvršni odbor HNS-a na današnjoj je sjednici razmotrio tri pristigle ponude te je donio odluku da će odabrati ponudu Hrvatskog Telekoma, koja je s iznosom od devet milijuna eura po godini bila najizdašnija. 

Tako će u četiri godine, koliko je predviđeno trajanje ugovora, Hrvatski Telekom za pripadajuća TV prava uplatiti HNS-u 36 milijuna eura. Također, prihvaćena je ponuda SuperSporta za medijska prava u iznosu od 1.5 milijuna eura po natjecateljskoj godini za sponzorska prava te 500.000 eura po natjecateljskoj godini za prava klađenja. Ukupno, HNS je za televizijska i medijska prava osigurao 44 milijuna eura u naredne četiri godine.

“Kao što smo najavili prošloga tjedna, brzo smo pronašli najbolje rješenje za hrvatske klubove i cjelokupni hrvatski nogomet. Pregovori sa zainteresiranim tvrtkama pokazali su veliko zanimanje koje postoji za hrvatskim klupskim nogometom, a prihvaćene ponude HT-a i SuperSporta najbolje potvrđuju tu veliku vrijednost. Drago nam je što nastavljamo suradnju s Hrvatskim Telekomom koji je već niz godina sjajan partner hrvatskog nogometa, pa stoga ne dvojimo da će i ova suradnja biti vrlo uspješna. Ovo je izniman iskorak za Savez i naše klubove te sam uvjeren da će ovih 44 milijuna eura osigurati daljnji napredak Prve lige i svih ostalih natjecanja”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić. Također, dogovoren je sporazum između Hrvatskog Telekoma i HRT-a prema kojem će jedna utakmica svakog kola biti emitirana na nacionalnoj televiziji”, stoji u priopćenju.

Napisao/la  

Odgovori