Mulaomerović: Švedska igra atipično, a naši momci rade odlično

Košarka
ZAGREB – Hrvatski košarkaši u petak u Zagrebu nastavljaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Švedske, a na izborničkoj stolici debitirat će Damir Mulaomerović. 

Otkrio je da postoje naznake da bi u sastavu mogao biti Mario Hezonja, dok Kruno Simon gotovo sigurno neće nastupiti u ovom prozoru. Bez obzira na to, zadovoljan je dosad viđenim na okupljanju te poručuje kako popis neće biti lako skratiti.

“Ono što će biti najteže je odrediti 12 momaka za petak jer uistinu svi su na gornjoj granici. Znamo u kakvoj smo situaciji i ono što je najbitnije je da svi daju sve od sebe, a siguran sam da će to i napraviti. Nadam se da će na kraju to biti dovoljno”.

O Švedskoj, s kojom igramo i tri dana nakon u gostima kaže:

“Puno igrača igra u ACB ligi. Međutim, Hakanson i Borg su glavni igrači i mladi izbornik dao im je dosta toga u ruke. Oni su atletična i brza momčad, igraju atipičnu košarku. Moramo im zaustaviti tranziciju i svesti ih 5 na 5”, smatra Mulaomerović.

Kapetansku traku ponijet će Filip Krušlin.

“Ovdje su sve dečki koje manje više poznajem i s većinom sam imao priliku igrati kao junior i kadet. Imamo još para dana i pripremit ćemo se na najbolji mogući način. Nadam se naravno dobroj predstavi i pobjedi što bi bilo vrlo značajno za sve nas”, zaključuje Krušlin.

Nakon dva kola Hrvatska je posljednja u skupini s dva boda, Finska i Švedska imaju po tri, a Slovenija četiri. U sljedeću rundu kvalifikacija plasirat će se po tri najbolje reprezentacije iz svake od osam skupina.

Napisao/la  

Odgovori