Video: Rijeka finalist nogometnog Kupa Hrvatske

Home
RIJEKA – Nogometaši Rijeke na Rujevici su bili bolji od Osijeka s 3:2 nakon produžetaka u drugom polufinalnom susretu Kupa Hrvatske.

Regularni dio susreta završio je s 2:2. Rijeka je povela preko Antona Krešića u 20. minuti da bi pred kraj poluvremena za Osijek izjednačio Mijo Caktaš u 42. minuti susreta. Rijeka je ponovno do vodstva došla u 76. minuti preko Josipa Drmića, ali u 91. minuti, zlatna zamjena Bjelice, Antonio Mance zabija za 2:2.

Nažalost, zbog ozljede je Mance morao napustiti susret početkom produžetaka, iako je u igru ušao tek u 84. minuti. U produžetku su obje momčadi imale mnogo prilika, ali jedini pogodak postigao je Rus Mikhail Merkulov u 118. minuti susreta te je tako Riječanima omogućio slavlje.

“Jedan spektakl od utakmice i šteta da ovo nije bilo finale jer je ova utakmica vrijedna toga. Osijek je odlična momčad i danas su to pokazali. Bilo je tu puno taktičkih poteza te sam sretan konačnim rezultatom”, rekao je trener Rijeke Goran Tomić.

“Kvalitetna i vrlo izjednačena koja je zasluženo otišla u produžetak. U produžetcima su obje momčadi imale dobre prilike i dobre golmanske reakcije, ali oni su bili malo spretniji i sretniji”, rekao je strateg Osijeka Nenad Bjelica.

Rijeka će tako za naslov Kupa Hrvatske igrati 26. svibnja protiv Hajduka na Poljudu.

Napisao/la 

Odgovori