Boks: Maksimalan start Hrvatske na Europskom prvenstvu U-22

Home
POREČ – Hrvatska je na najbolji način, s dvije pobjede otvorila boksačko Europsko prvenstvo za seniore i seniorke U-22.

 

U mečevima prvog natjecateljskog dana pobjede su slavili Deni Alagić u kategoriji do 63,5 kg i Noa Ježek u 71 kg Obojica su se plasirali u osminu finala i obojica naših mladih prvaka sjajno su odradili startne borbe i probili se u daljnje natjecanje.

Naš prvak u kategoriji do 63, 5 kg Deni Alagić (Metalac Zagreb) pobijedio je u 1/16 finala Estonca Semjona Kamanina podijeljenom odlukom sudaca 4:1. Deni Alagić u osmini finala borit će se u četvrtak, 17. Ožujka.

Noa Ježek iz Titan Gyma u kategoriji do 71 kg je uvjerljivo, u sve tri runde sa 5:0 preskočio prvu prepreku i svladao reprezentativca Litve Erikasa Laurikietisa.

Ježek je dominirao od prvog do posljednjeg zvuka gonga, neki suci runde su bodovali i sa 10:8 premda nije bilo nokdauna ni javnih opomena, jer je Noa neumorno pritiskao Litavca i plasirao kombinacije udaraca, odlično se kretao i nije dao ni sekunde predaha protivniku.

Noa Ježek pobjedom se plasirao u 1/8 finala u utorak, 15. ožujka protiv Čeha Adama Valenta.

Sjajan, savršeni početak Hrvatske na Europskom prvenstvu!

Čestitke našim dečkima, kao i njihovim trenerima, Mariju Preskaru i Nikoli Švalju, te trenerima reprezentacije Kristijanu Hodaku i Dorijanu Čaliću!

U ponedjeljak, 14. ožujka nastupit će još dvojica naših prvaka:

do 86 kg: Marko Ramljak u 1/8 finala u ponedjeljak, 14. ožujka borit će se protiv talijanskog reprezentativca Domenica Vinciguerre!

do 92 kg: teškaš Torcide Jan Morović borit će se u 1/8 finala u ponedjeljak, 14. ožujka protiv Turčina Emira Buyukdaga.

➡️ Više informacija na stranicama Hrvatskog Boksačkog Saveza ⬅️

Napisao/la: boks-savez.hr/

Odgovori