Okupili se Kauboji

Rukomet
ZAGREB – Okupila se Hrvatska rukometna reprezentacija. Kauboji će provesti u Varaždinu tjedana dana u kojem će dio europskih reprezentacija igrati prvi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Zbog ozljeda otpali su Marin Šipić (koljeno), Ivan Martinović (leđa) i Marko Mamić (rame) tako da će u Varaždinu biti 19 igrača.

“Iskoristit ćemo pripreme za dodatno uigravanje. Naglasak će biti na obrani i detaljima, a ponovit ćemo napadačke varijante i tranziciji prema naprijed koja nam je bila ispod nivoa. Imamo sedam dana bez utakmice i posvetit ćemo se treninzima”, poručio je izbornik Hrvoje Horvat.

Naš protivnik trebala je biti Ukrajina koja zbog ruske agresije ne može nastupiti pa će umjesto nje igrati Finska. Ogled s Fincima u njihovoj dvorani je 13. travnja, a uzvrat će biti 16. travnja u Varaždinu.

“Izbornik će nas kroz ovaj tjedan dobro pripremiti da budemo spremni za kvalifikacije. Tu su neka stara i nova imena, veselim se i jedva čekam da sve to krene”, poručio je Tin Lučin.

Uz izbornika i njegovog prvog suradnika Ivana Balića, tu je još nekoliko novih članova stručnog stožera. Ivan Stevanović, popularni „Stivi“, novi je trener vratara. Za kondicijskog trenera postavljen je Šime Tomašević. Novi/stari fizioterapeuti su Željko Kercel i Filip Šimunović. Uz psihologinju Siviu Juratovac koja već neko vrijeme radi s A reperezentacijom, novi doktor uz Krešimira Rotima je Domagoj Gajski koji je godinama bio uz žensku selekciju.

Napisao/la  

Odgovori