Novi Singl Zaprešić Boysa Posveta Je Onima Koji Su Tijelom Daleko, Ali Dušom I Srcem Blizu Znajući Da Je Samo „Jedna Domovina“!

Hrvatska

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha pjesme “8 slova“ u suradnji s bendom Opća Opasnost, grupa Zaprešić Boys predstavlja novi singl. „Jedna domovina“ posvećena je hrvatskoj dijaspori, ali je ujedno i podsjetnik svim Hrvatima kako se stvarala država Hrvatska. Podsjetnik da zauvijek pamte, nikad ne zaborave i beskrajno cijene žrtvu onih koji su se izborili za ovu lijepu zemlju koju danas imamo – jer samo je jedna domovina.

Ideja za samu pjesmu nastala je tijekom mnogobrojnih putovanja i nastupa na kojima su dečki imali priliku upoznati i družiti se s brojnim hrvatskim zajednicama širom svijeta.

„Na turnejama smo stekli prekrasno životno iskustvo i brojna poznanstva za cijeli život. Upravo to nas je motiviralo da tim ljudima, velikoga srca, posvetimo jednu svoju pjesmu. Tako je ‘rođen’ novi singl koji govori o posljednjim trenucima čovjeka koji je živio u tuđoj zemlji i kojem je posljednja želja da još jednom vidi svoju domovinu. Na metaforički način se želi dočarati da ga upravo taj ‘crni oblak’, kao simbol zadnjih trenutaka u životu, vodi prema voljenoj domovini. Pjesma je posvećena onima koji su tijelom daleko ali dušom i srcem vrlo blizu svoje domovine i domovine svojih predaka.“

Spot za pjesmu „Jedna domovina“ režirali su Nevio Smajić i Mario Borščak dok singl u izdanju Rubikon Sound Factoryja autorski potpisuju Ante Pecotić (glazba), Marko Novosel (tekst) te Bojan Šalamon – Shalla ( aranžman i produkcija).

Iza samog spota krije se posebna priča koja daje dodatnu težinu cijelom projektu. Naime, dečki iz benda spojili su se sa članovima udruge Meeting G2 koja je smještena u Zagrebu i već 7 godina poslovno povezuje domovinsku i iseljenu Hrvatsku. Na kraju njihove virtualne konferencije MG2.7 održane krajem studenoga 2021., nova pjesma Zaprešić Boysa posvećena dijaspori doživjela je svoju pretpremijeru. Nakon katastrofalnih potresa brojne su se udruge Hrvata diljem svijeta okupile u globalnoj inicijativi nazvanoj One Croatia čija je udruga Meeting G2 jedan od članova.

Brojni članovi Inicijative odlučili su aktivno sudjelovati pa su nesebično prikupili financijska sredstva kako bi omogućili kvalitetniju produkciju glazbenog spota snimanog na Medvedgradu, a mnogobrojni Hrvati sa svih strana svijeta slali su video pozdrave koji su potom našli mjesto unutar samog video spota. Na taj način javili su se Hrvati iz Windsora, New Yorka, Mar del Plate, Asunciona, Sydneya, Pertha, Beča i mnogih drugih gradova gdje je zastupljena hrvatska zajednica.

Grupa Zaprešić Boys za kraj ističe kako im je bila izuzetna čast raditi na projektu s našim iseljenicima te su izrazito ponosni što hrvatsko srce snažno kuca i van granice Lijepe Naše!

Odgovori