Hrvatske odbojkašice u posljednji trenutak uvrštene u ždrijeb za SP

Home
LAUSANNE – Međunarodna odbojkaška federacija je izbacila reprezentaciju Rusije iz ždrijeba pa je tako Hrvatska, kao “prva ispod crte” dobila priliku sudjelovati.

Ždriijeb je održan u Lausanni, a domaćini svjetske smotre u rujnu i listopadu ove godine bit će Poljska i Nizozemska. Hrvatske odbojkašice igrat će u skupini B protiv Poljske, Turske, Dominikanske Republike, Južne Koreje i Tajlanda. Za prolazak u drugi krug potrebno je biti među četiri najboljeplasirane reprezentacije u skupini.

Izbornik Hrvatek Ferhat Akbas je neplanirano dobio još jedno veliko natjecanje ove godine, uz Zlatnu skupinu Europske lige, Mediteranske igre, Challenger kup i kvalifikacije za EP, koje će uslijediti neposredno pred SP.

“Zadovoljan sam skupinom, na SP ionako nema slabih suparnica. Mogu svakako već sada obećati da ćemo dati sve od sebe da se pokažemo u što boljem svjetlu, i da ćemo biti tvrd orah svima. Nismo bez svojih šansi, i nastojat ćemo ih iskoristiti. To što je i Turska s nama u skupini kod mene ništa ne mijenja na stvari, Hrvatska je sada moja zemlja za koju se borim”, kazao je izbornik za službene stranice Saveza.

Frane Žanić, stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza prokomentirao je ždrijeb.

“Zajedno s izbornikom i stručnim stožerom maksimalno ćemo spremni dočekati to prvenstvo i nadam se biti ugodno iznenađenje te ostvariti plasman u drugi krug što bi vio stvarno veliki rezultat”, rekao je Žanić.

Skupina A (Arnheim): Nizozemska, Italija, Belgija, Portoriko, Kamerun i Kenija

Skupina B (Arnheim/Gdanjsk): Poljska, Turska, Dominikanska Republika, Južna Koreja, Tajland i Hrvatska

Skupina C (Arnheim/Lodz): SAD, Srbija, Njemačka, Bugarska, Kanada i Kazastan

Skupina D (Arnheim): Brazil, Kina, Japan, Kolumbija, Argentina i Češka

Napisao/la 

 

Odgovori