Treća medalja za Hrvatsku na Europskom prvenstvu U22 u Poreču

Borilački Sportovi Home

Sjajni Noa Ježek, tihi dečko iz Zaprešića i član Titan Gyma, osigurao je treću medalju za Hrvatsku na EP-u seniora do 22 godine u Poreču!

U nedjeljnim polufinalima Hrvatska će imati troje predstavnika – nositelja medalja iz Poreča – Nikolina Ćaćić (52 kg), Noa Ježek (71 kg) i Gabrijel Veočić (75 kg)!

Veliki je to uspjeh hrvatskog boksa, jedan od najvećih uopće u novijoj povijesti – tri seniorske medalje na Europskom prvenstvu U-22!

Noa je u četvrtfinale polusrednje kategorije do 71 kg, u svom stilu, kontroliravši meč od prvog do zadnjeg zvuka gonga, uvjerljivo,  sigurnom jednoglasnom odlukom sudaca 5:0 pobijedio Poljaka Mateusza Urbana!

Noa je bio apsolutno bolji u sve tri runde, vrhunski pripremljen fizički i taktički, odličnim kretanjem i odabirom pravih trenutaka za plasiranje udaraca i kombinacija dominirao nad Poljakom kao što je to radio i u prethodna dva meča – u jednoglasnim pobjedama nad predstavnicima Litve i Češke!

Noa Ježek morao je u najbrojnijoj kategoriji do 71 kg upisati tri velike pobjede za europsku medalju (nad suparnicima iz Litve, Češke i Poljske), a u nedjeljnom polufinalu borit će se protiv Velšanina Garana Crofta koji je također jednoglasno svladao predstavnika Mađarske!

Bravo Noa, bravo i za trenera Nikolu Švalja iz Titan Gyma, zajedno su kroz sve prepreke stigli do velike europske medalje!

Noa je godinama u Hrvatskoj, na svim prvenstvima kroz mlađe dobne skupine, bio najveći konkurent Gabrijelu Veočiću u srednjoj kategoriji 75 kg, a ove godine drastičnim režimom i dijetom spustio se u polusrednju kategoriju do 71 kg! Europsko odličje najveća je nagrada za golemi trud.

Sve čestitke Noi i treneru Nikoli Švalju! Noa je sposoban i za finale prema kojem s druge strane ždrijeba suvereno kroči i najveća zvijezda Europskog prvenstva U-22 u Poreču, Ukrajinac Jurij Zachaierijev, najmlađi svjetski prvak s lanjskog Svjetskog prvenstva u Beogradu!

http://www.boks-savez.hr

Odgovori