ATP/WTA: Čilić ostao 24., veliki skok Martić

Tenis
ZAGREB – Objavljene su najnovije ATP i WTA ljestvice.

Hrvatski reket broj jedan, Marin Čilić, zadržao je 24. poziciju na novoj ATP ljestvici, dok je Borna Ćorić doživio skok od šest pozicija te je sada 161. tenisač svijeta. Od ostalih naših tenisača, Nino Serdarušić je napredovao 12 pozicija i sada se nalazi na 207. mjestu, Borna Gojo je pao za 3 pozicije na 234. mjesto, dok je Duje Ajduković napredovao s 258. na 255. pozciju.

Među deset najboljih tenisača došlo je do nekoliko bitnih promjena. Srbin Novak Đoković preskočio je Rusa Danila Medvjedeva te je sada on najbolji tenisač svijeta, dok je Španjolac Rafael Nadal napredovao za jednu poziciju i sada je treći tenisač svijeta. Treba istaknuti i Amerikanca Taylora Fritza koji je osvajanjem Indian Wellsa napredovao za 12 mjesta do osme pozicije.

Ana Konjuh je najbolje plasirana hrvatska tenisačica, iako je doživjela pad od četiri mjesta na 52. poziciju, dok je Petra Martić ulaskom u četvrtfinale Indian Wellsa skočila za 21 mjesto te se sada nalazi na 58. poziciji. Donna Vekić i Jana Fett doživjele su pad od tri pozicije te se sada nalaze na 110., odnosno 234. mjestu, dok je Tereza Mrdeža 231. tenisačica svijeta. Treba istaknuti i Petru Marčinko koja je osvajanjem dva ITF turnira u turskoj Antalyji napredovala za 359. mjesta te je sada 569. igračica svijeta.

Došlo je i do nekoliko promjena među deset najboljih tenisačica. Australka Ashleigh Barty zadržala je prvu poziciju, dok je osvajanjem Indian Wellsa Poljakinja Iga Swiatek skočila sa četvrte na drugu poziciju, a druga finalistica Grkinja Maria Sakkari napredovala je za tri mjesta te je sada treća tenisačica svijeta.

Napisao/la 

 

Odgovori