Filip Hrgović najavio meč protiv Zhang Zhileija

Borilački Sportovi
ZAGREB – Hrvatski boksač Filip Hrgović najavio je meč karijere na press konferenciji za medije.
 

Hrgovićev protivnik bit će Kinez Zhang Zhilei, koji u svojoj profesionalnoj karijeri ima 23 pobjede te jedan remi. Filip je od Nove godine u treningu, a otkad je saznao za svog protivnika počele su i specifične pripreme.

“Do sad smo više trenirali fizički dio, ali otkad znamo borca počeli smo sa specifičnim pripremama te pravim boksačkim kampom. Kroz nekoliko dana kreću i sparinzi. Osjećam se dobro, a glavni trener će mi trener za ovu borbu biti Yousef Hasan”, rekao je Hrgović.

Hrgović zna da je kondicijski spremniji od Kineza.

“On pada dosta u tim kasnijim rundama, to je problem za mnoge velike ljude. Činejnica je da zna boksat, da je tehnički dobar i da je za svoju veličinu brz, ali pada u kasnijim rundama. To je problem za mnoge teškaše, ali ne i meni. Uvijek mi je kondicija bila dobra, ako ne i najbolja strana”.

Zhang je lijevak te će Hrgović pripreme za meč morati odrađivati drugačije nego inače.

“Svi sparing partneri će biti kontraši, znamo da je malo kontraša u boksu, manje od desetak posto. To je uvijek problem kod taktičke pripreme, zato je potrebno imati dobre sparing partnere da se priviknem na kontra gard”, nadodao je Hrgović na pitanja o svom protivniku.

Meč protiv Zhanga bit će najveći test u karijeri našeg boksača, a Filip u svakom meču sebe smatra favoritom.

“Ja sam za sebe uvijek favorit jer ne bi trenirao 16 ili 18 tjedana da mislim da nisam bolji i nemam šanse za pobjedu. Tako da ja mislim da sam favorit”.

Borba će se održati u Las Vegasu sedmog svibnja, a pobjednik postaje IBF-ovim obveznim izazivačem za titulu u teškoj kategoriji.

Napisao/la  

Odgovori