Nikolina Ćaćić europska viceprvakinja

Home
Nikolina Ćaćić osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu U-22 za seniore i seniorke u Poreču u kategoriji do 52 kg!

U finalu je prekidom u prvoj rundi izgubila od Turkinje Hevatice Akbas!

Neiskusni sudac iz Estonije u ringu požurio je s tri brojanja u prvoj rundi čim su sijevnuli zadnji lijevi direkti snažne Turkinje, no to nisu bili udarci takve težine da bi ubrzali kraj borbe. I naša boksačica rekla je da je bila šokirana i potpuno zbunjena ishitrenim brojanjima koji su je potpuno poremetila:

– Zbunilo me već prvo brojanje, nije bilo potrebno i nisam ni pošteno ušla u meč. Tražila sam distancu i dok sam razmišljala trebam li promijeniti taktiku, sudac je već brojio drugi put, pa odmah i treći put. Potpuno nepotrebno, nisu to bili udarci koji bi me ošamutili. Pa jačih je udaraca bilo u prva dva meča na Europskom prvenstvu protiv Irkinje i Ukrajinke, a da ne pričam o mečevima u olimpijskim kvalifikacijama i na Olimpijskim igrama!

Estonski sudac prema svim ocjenama upropastio je finale kao da sudi meč početnica u mlađim kadetkinjama, a ne borbu za zlato na Europskom prvenstvu. Nije dopustio ni da se borba razvije.

Sve čestitke Nikolini, treneru Franji Kristiću i izborniku Anti Matasu na osvojenoj srebrnoj medalji, na novom velikom uspjehu hrvatskog ženskog bosa!

Nikolina sada ima tri najsjajnija srebra – bila je europska i svjetska doprvakinja u mlađim seniorkama i sada je osvojila prvo veliko seniorsko odličje – postala je viceprvakinja Europe za seniorke U-22 u Poreču!

Nikolina je osvojila sva tri odličja za hrvatski ženski boks na najvećim natjecanjima!

Plus što će ostati zapisana kao prva Hrvatica koja je izborila nastup na Olimpijskim igrama, a tek je nedavno navršila 21. godinu!

Na OI u Tokiju bila je najmlađa boksačica i borila se za četvrtfinale!

Više pročitajte na http://www.boks-savez.hr

Odgovori