Europske kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo ulaze u završnu fazu

Nogomet
ZAGREB – Večeras se igraju polufinalni susreti kvalifikacijskog playoffa za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru.

Svjetsko prvenstvo je izborilo deset europskih reprezentacija, među kojima se uz Hrvatsku nalaze i Danska, Njemačka, Francuska, Belgija, Španjolska, Srbija, Engleska, Nizozemska te Švicarska kao pobjednici svojih skupina.

Za posljednja tri mjesta se bori 11 momčadi koje su podijeljene u tri različita ždrijeba u kojima će se igrati polufinalni susreti na jednu utakmicu, a nakon toga i finala, također, na jednu utakmicu. Pobjednici tri finala osigurat će prolazak u Katar.

Poljska je jedina izborila izravan ulazak u finale jer je njihov protivnik, Rusija, izbačen iz natjecanja. Poljaci će u finalu 29. ožujka igrati protiv boljeg iz utakmice Švedske i Češke.

Dvije najbolje rangirane reprezentacije u ovim kvalifikacijama, Italija i Portugal, našle su se u istom ždrijebu kvalifikacija. Italija dočekuje Sjevernu Makedoniju, dok Portugalu u goste dolazi Turska. Pobjednici tih utakmica susrest će se u finalu 29. ožujka.

 

Wales dočekuje Austriju, a pobjednik tog ogleda igrat će u finalu protiv Škotske ili Ukrajine tek u lipnju zbog rata u Ukrajini. To je ujedno i jedini europski putnik u Katar kojeg ćemo saznati nakon ždrijeba skupina koji će se održati prvog travnja.

Svi večerašnji susreti započinju u 20:45.

Napisao/la  

Odgovori