Gabrijel Veočić je prvak Europe!

Home
Zlatni dečko iz Slavonskog Broda koji još nije navršio 21. godinu (tek u lipnju) osvojio je zlatnu medalju u srednjoj kategoriji sa četiri pobjede u Poreču.

U finalu srednje kategorije do 75 kg na Europskom prvenstvu za seniore i seniorke U-22 u Poreču Gabrijel je podijeljenom odlukom, nakon teške, iscrpljujuće borbe pobijedio Bugarina Ramija Mahida Kiwana sa 4:1!

Zlatni Gabrijel stvorio je prednost u prve dvije runde (5:0 i 4:1) i premda je treća runda pripala Bugarinu pobjeda i zlato za Veočića i Hrvatsku nisu bili upitni!

Finale mu je bilo najzahtjevniji i najteži meč na putu do zlata. Pobjeđivao je na EP-u U-22 redom Lea Cvitanovića iz Bosne i Hercegovine (5:0), pa Lukasa Fermezu iz Slovačke (5:0), te u polufinalu Sama Hickeya iz Škotske (4:1). Dvojicu (Cvitanovića i Hickeya) svladao je već ranije – obojicu lani na Svjetskom prvenstvu u Beogradu!

Sve uspjehe Gabrijel Veočić (20) ostvario je pod vodstvom oca Pere Veočića, bivšeg boksačkog reprezentativca, a sada trenera i časnika u Hrvatskoj vojsci!

Hrvatska je na EP-u postigla jedan od najvećih uspjeha u povijesti – tri medalje, bronca Noe Ježeka, srebro Nikoline Ćaćić i zlato Gabrijela Veočića!

Uspjeh koji nikad prije nije postignut u hrvatskom boksu na jednom natjecanju – Hrvatska ima prvaka Europe, europsko srebro i europsku broncu!

Preuzeto s http://www.boks-savez.hr/

Odgovori