Prvi poraz Bišćanovih Vatrenih u kvalifikacijama

Nogomet
VARAŽDIN – Mlada hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je prvi poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, u Varaždinu Finska je slavila 3:2.

Presudilo je nezapamćeno loše prvo poluvrijeme, gosti su na predah otišli s 3:0. Hladan tuš počeo je u 11. minuti kada je Skytta kaznio loš dribling Kotarskog. Isti igrač zabio je u 29., a u posljednjem napadu prvog dijela Ablade nas je potpuno potopio. Šimić u 68. nije iskoristio jedanaesterac, šteta jer zabili su kasnije Šutalo i Fruk, bod bi s obzirom na sve bio ravan pobjedi. Igor Bišćan ovako je prokomentirao zbivanja na travnjaku:

“Dogodilo se kriminalno prvo poluvrijeme. Očito nisam uspio uvjeriti igrače koliko je ozbiljan protivnik, ne vidim drugi razlog zbog kojeg smo onako izgledali i radili to što smo radili. Međutim, uspjeli smo reagirati i ako je išta pozitivno u ovoj večeri to je ta reakcija u drugom poluvremenu. Pokazali smo karakter kakav nas je krasio do sada”, izjavio je Bišćan.Momčad je svjesna da se pristup iz prvih 45 minuta ne smije ponoviti.

“Ušli smo u utakmicu nedopustivo za hrvatsku reprezentaciju. Sve smo im poklonili. U drugom dijelu dali smo sve od sebe. Promašili taj penal, dali dva gola, imali kvalitetne šanse za izjednačenje ali nismo uspjeli”, rekao je Bartol Franjić.

 

Austrija je pomogla pobijedivši Norvešku 2:1 pa Hrvatska i dalje ima sve u svojim rukama. Naši vode s 19 bodova iz osam utakmica, Austrija je druga sa 16 iz osam, Norveška je treća s 15 iz sedam susreta. U lipnju u posljednjem ciklusu Hrvatska gostuje kod Norveške i Estonije.

Odgovori