Vatreni preokretom do pobjede protiv Bugarske

Home
DOHA – Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Bugarsku 2:1 u Dohi i tako zaključila ovaj ciklus.

Sat vremena bolje igre Vatreni nisu okrunili vodstvom, a onda je krenula luda završnica. Duje Ćaleta Car dobio je drugi žuti u 63. minuti, Bugari su poveli u 70. ali Despodov je zbog skidanja dresa na bizaran način također dobio drugi žuti karton. Pet minuta trebalo je da Andrej Kramarić izbori jedanaesterac kojeg je realizirao Luka Modrić. U 80. u junaka se prometnuo Kramarić pošto je sam promiješao bugarsku obranu i postavio konačan rezultat.

“Zatvorili smo ovih sedam-osam dana koji su po meni bili uspješni u svakom segmentu. Teško izborena pobjeda, teže nego što smo očekivali. Međutim, dobro je da smo se nakon 0:1 vratili. Mislim da moramo biti zadovoljni, osnovni cilj bio je team-building ali i rezultat. Napravili smo ga, sačuvali drugu jakosnu skupinu. Analizirat ćemo sve i pripremiti se za lipanj”, rekao je Dalić.

Isprobavanje sustava 3-5-2 bilo je u fokusu ovih priprema. Je li Dalić zadovoljan?

“Mislim da mi možemo igrati u ovom sustavu, imamo dobre bočne igrače. S druge strane, kad nam treba kompaktnija i agresivnija faza protiv boljih protivnika onda ovo možemo primijeniti. 4-2-3-1 i 4-3-3 ostaju nam dominantni sustavi ali odigrali smo tu dvije utakmice s ovim i vidjet ćemo možemo li još negdje, možda već u Ligi nacija”, poručuje Dalić.

Izbornik je u ovoj utakmici pomalo iznenadio s Mislavom Oršićem, inače lijevim krilnim ili centralnim napadačem, kao desnim bočnim. Objasnio je svoju odluku:

“Juranović je igrao cijelu utakmicu protiv Slovenije i nismo imali opciju. Razgovarao sam zato s Oršićem i on je rekao da to može igrati. Svjestan sam da to nije njegova pozicija i da tu nije najbolji ali žrtvovao se za momčad. Odigrao je korektno, dobro koliko je mogao”, zaključuje Dalić.

Napisao/la  

Odgovori