Boks: Počinju žestoke borbe na PH u Zagrebu

Borilački Sportovi
ZAGREB – Zaključene su prijave za Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i juniore od 7. do 10. travnja u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu. Izvršni organizator PPH-a je Zagrebački boksački savez.

Početak mečeva planiran je za sutra u 10 sati. Finalne borbe juniora i seniora na rasporedu su u nedjelju, 10. travnja 2022. u ZBC-u na Velesajmu. Prvenstvo je kriterijsko za sastave reprezentacija za predstojeća europska juniorska i seniorska prvenstva, a prema prijavama slijede burne borbe za medalje i titule prvaka Hrvatske.

Nastupit će i hrvatski osvajači medalja s nedavnog Europskog prvenstva U-22 u Poreču, zlatni Gabrijel Veočić i brončani Noa Ježek. Gabrijel Veočić (Brod) u srednjoj kategoriji do 75 kg imat će glavne konkurente u perspektivnom Petru Pavčecu iz Nokauta, Splićanima Ivanu Vukasoviću (Torcida) i Josipu Lovriću (Marjan), te Josipu Markoviću (Salona Solin). Noa Ježek (Titan Gym) u najbrojnijoj kategoriji do 71 kg imat će ozbiljne konkurente u doprvaku Hrvatske do 22 godine Petru Krešimiru Kneževiću (Sv. Donat Zadar), Petru Cetiniću (Rijeka), Marijanu Vujeviću (Grom Split), Patriku Grđanu (Omega box Varaždin) i Dominiku Gubi (Osijek).

Žestoko će biti u poluteškoj kategoriji do 80 kg olimpijcu Luki Plantiću (Salona) uz prvaka Hrvatske U-22 Splićanina Petra Leskura (Grom), dvojicu torcidaša Josipa Perkovića i Duju Burića, te perspektivnog Antonija Grabića (Leonardo). U kategoriji do 86 kg za titulu su glavni kandidati reprezentativac sa SP-a u Beogradu Damir Plantić (Salona) i hrvatski prvak do 22 godine Marko Ramljak (Rijeka). U kategoriji do 92 kg prijavljeni su perspektivni teškaši Kristijan Duje Gaćina (Gladijator), Ivan Stupalo (Salona), Ivan Rajić (Torcida), Matej Ilijević (Petar Zrinski), Tomislav Cerovečki (Lokomotiva).

U superteškoj kategoriji +92 kg u domaćem ringu neprikosnoveni Marko Milun (Leonardo) imat će konkurente u Marijanu Brniću (Grom), Ivanu Glaviniću (Salona), Juri Babiću (Leonardo) i Franu Hodaku (Lokomotiva). Reprezentativac sa SP-a u Beogradu Matteo Komadina (Rijeka) u kategoriji do 63,5 kg glavnog će konkurenta imati u Filipu Poturoviću (Nova Gradiška), a u lakoj kategoriji do 60 kg na titulu će jurišati prvak do 22 godine Patrik Licul (Pula) i reprezentativac Filip Kolak (Nokaut). U kategoriji do 67 kg borit će se povratnik Marko Zeljko (Salona), Marin Jelačić (Pauk Split), Andrija Gašpar (Split). U lakšim kategorijama (do 6o kg i 57 kg) ukupno su prijavljena četiri boksača u seniorskoj konkurenciji, a u najlakšoj do 54 kg nema prijavljenih.

Ukupno je prijavljeno 58 seniora i 69 juniora, pa će se za medalje na PPH-u u Zagrebačkom boksačkom centru ukupno boriti 127 boksača iz cijele Hrvatske. Među juniorima najbrojnija je najteža kategorija +80 kg s ukupno 11 boksača, a u pet najlakših kategorija ukupno je prijavljeno šest juniora (44 kg – 1, 48 kg – 1, 50 kg – 1, 52 kg – 1, 54 kg – 2).

Napisao/la  

Odgovori