Na Croatia open dolaze veslači iz 12 zemalja

Sport
ZAGREB – 38. regatom Croatia open počinje i službeno veslačka sezona.

Na Jarunu ove subote i nedjelje u goste dolaze posade iz 12 zemalja, što je dobra prilika da i naši najbolji veslači provjere u kakvom su stanju nakon odrađenih priprema.

“Nakon korone sportašima očigledno nedostaje natjecanja. U Zagrebu će uz naše veslače natjecati još 12 zemalja. Bit će na Jarunu 700 veslača i 1100 posada što znači da će neki nastupati u dvije discipline. Očekujem fenomenalnu regatu, a za usporedbu, prije godinu dana bio je Svjetski kup s tri puta manje natjecatelja”, najavio je tajnik Zagrebačkog veslačkog saveza, Josip Kostelić.

Poslastica prvog dana bit će dvoboj brončanog iz Tokija Damira Martina i jednog od zlatne braće Sinković, Martina u disciplini samaca.

“To je utvrđivanje tko je gazda u dvorištu i to je uvijek zanimljivo. Kasnije se razdvajamo, jer oni idu u ‘dvojac’, a ja nastavljam u samcu ali kad smo jedan protiv drugog onda su to uvijek napete i dobre utrke”, poručio je Damir Martin.

I Martin Sinković veseli se tom dvoboju, ali napominje da jedva čeka nastup s bratom Valentom.

“Još se više veselim nastupu s bratom. Do prije tjedan dana nismo znali hoćemo li veslati ili ne, ali se brat oporavio od ozljede. Nije daleko od one dobre forme i neće biti isti kao prije, ali baš se veselim utrci u nedjelju”, najavio je Martin Sinković.

Finalne utrke u subotu i nedjelju na Jarunu počinju u 14 sati.

Napisao/la  

 

Odgovori