HNL: Čeka nas ludi derbi Hajduka i Dinama

HNL
SPLIT – Pred nama je najveći hrvatski nogometni derbi. Na krcatom Poljudu se od 19 sati u odgođenom susretu devetog kola Prve HNL sastaju treći Hajduk i vodeći Dinamo.

Bodovna razlika je sedam i pobjedom bi se Hajduk vratio u igru za titulu, a Dinamo bi s tri nova boda bio još bliže naslovu prvaka.

„Sedam bodova prednosti zaslužili smo svojim radom, trudom, ali ona nam još uvijek ne garantira ništa, želimo nova tri boda. Do kraja ima dovoljno, moramo biti pametni i ozbiljni i na maksimumu da privedemo prvenstvo kraju na pravi način”, Poručio je trener Dinama Željko Kopić. Split već nekoliko dana trese navijačka groznica i sigurno je da će na Poljudu biti luda atmosfera.

“Svi živimo za kvalitetnu atmosferu. Tako je bilo u Londonu protiv West Hama, Sevilji i prošli derbi u Splitu. Sve dok je to u normalnim gabaritima to je poticajno za nogomet”, dodao je Kopić.

U takvom ambijentu Hajduk za nastavak sna o tituli mora pobijediti najvećeg rivala. Trener Splićana Valdas Dambrauskas poručuje kako njegova momčad neće bezglavo napadati ali zadatak im je potpuno jasan:

“Situacija je ili pobijediti ili prestati sanjati. Međutim, još uvijek što god da se dogodi teoretske šanse će postojati no ne smijemo ići u tom smjeru. Moramo razmišljati o pobjedi, o tome kako ćemo dati sve od sebe, preuzeti rizik i predstaviti se u najboljem svjetlu. Pobjeda je jedino što nas može zadovoljiti”, poručio je Dambrauskas.

Na treningu Hajduka u ponedjeljak atmosferu je zapalilo 2 i pol tisuće navijača, ne treba sumnjati da će gorjeti i danas. Dambrauskas poručuje:

“To nam ne smije biti pritisak nego odgovornost i prilika za vratiti natrag. U životu je najbitnije ne samo uzeti, nego i vratiti. Mi imamo tu priliku, vratiti kroz pripremu, angažman, kroz razmišljanje i pružanje maksimuma kako ne bismo imali za čime žaliti”.

Utakmica počinje u 19 sati.

Napisao/la 

 

Odgovori