Sinj domaćin prvenstva Hrvatske u obaranju ruku

Sportmix
SINJ – Sinjsko gradsko kino, u subotu i nedjelju, bit će poprište nesvakidašnjeg sportskog događaja. Naime, petu godinu zaredom u Sinju se održava prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke za osobe s i bez invaliditeta, inače 13. prvenstvo RH od osnutka Saveza.

Prvenstvo RH je natjecanje najviše razine na kojoj ove godine nastupa rekordan broj najboljih obarača iz dvadesetak hrvatskih klubova.

Glavni organizator potpredsjednik Europskog, predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke i član Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Aleksandar Jakovac, naglašava:

“Prvenstvo Hrvatske 2022. organizirano je po najvišim svjetskim standardima. I ove godine u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo testirat će se sportašice i sportaši na korištenje nedopuštenih sredstava u sportu te smo, kao i prošle godine, ugostili međunarodne suce najviše razine, a koji će „dijeliti pravdu“ kako bi prvenstvo prošlo u najboljem redu te kako bi pobijedili najbolji i isključivo „čisti“ sportaši. U proteklih pet godina Sinj se nametnuo kao idealan Grad domaćin ovog viteškog sporta te je gostoprimstvo Sinjana iznad svih očekivanja”, ističe Jakovac te dodaje kako je posjet publike i ove godine moguć i to uz slobodan ulaz.

Prvenstvo Hrvatske 2022. će se održati odvojeno za lijevu i desnu ruku po ovim kategorijama:

1. Osobe s invaliditetom – sjedeće/stojeće (M/Ž) 2. Juniori (16 godina) OPEN 3. Juniori (18 godina) – 75,+75kg 4. Žene -80kg 5. Početnici – 85,85+kg (natjecatelji koji nisu nastupili do sada na profesionalnim turnirima) 6. Seniori -75kg,85kg,95kg,105kg i +105kg 7. Open lijeva (8 najboljih iz svih težinskih kategorija).

Natjecanje počinje u subotu u 13 sati, a u 18 je svečano otvaranje i završnica apsolutne kategorije, dok su u nedjelju natjecanja od 13 do 16 sati.

Napisao/la 

Odgovori