Ukrajinska veslačka reprezentacija stigla u Zagreb

Sportmix
ZAGREB – 19 veslačica i veslača bit će na pripremama uoči nastupa na Prvom svjetskom veslačkom kupu u Beogradu.
Hrvatska i dalje pokazuje veliko srce i želju za pomoć ukrajinskom narodu, a ovoga puta pomažu sportaši. Posljedično ratnim zbivanjima u Ukrajini, Ukrajinski veslački savez uputio je molbu Hrvatskom veslačkom savezu za pomoć u organizaciji i financiranju Ukrajinske veslačke reprezentacije u Hrvatskoj. HVS je poduzeo sve moguće predradnje oko realizacije njihove zamolbe te je u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom, Ustanovom za upravljanje sportskim objektima Zagreb, Veslačkim savezom Zagreba i zagrebački veslačkim klubovima uspio udovoljiti njihovim potrebama.
“Kao sportaši, svjesni smo da riječi nikada nisu dovoljne i da su djela ono što se broji. Čast nam je i obaveza pomoći našim ukrajinskim kolegama, a siguran sam da bi i oni postupili jednako da je situacija obrnuta”, izjavio je Damir Martin.
Predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza Branimir Bašić dodao je:
“Sportski duh nije samo natjecateljskog karaktera, sportski duh je nešto puno više od toga, a to se najbolje vidi upravo u ovakvim trenucima. Kaže se da je najbliži opis samog sporta “autonomija morala”, a ona podrazumijeva prihvaćanje moralnih principa tolerancije, humanosti, poštovanja i razumijevanja da je pomoći ljudska dužnost, da izlazi iz nas samih, da usvajamo ljudsko jer pripadamo ljudskoj vrsti kao takvoj”, rekao je.
Ukrajinska veslačka reprezentacija s 19 veslačica i veslača kao i njihov tim trenera i fizioterapeuta u Zagreb je stigla u ponedjeljak 25. travnja, a ostaju do nastupa na prvom Svjetskom veslačkom kupu koji će se održati od 27. do 29. svibnja 2022. u Beogradu.

Napisao/la 

Odgovori