Sandro Kulenović: Kada posudba postane sudba

HNL
ZAGREB  – Igra se trideseta minuta prvenstvenog susreta između Lokomotive i Dinama u Kranjčevićevoj. Susreta u kojem su mnogi unaprijed upisali važne bodove Dinamu. Sudac Bebek opravdano je pokazao na bijelu točku, nakon nespretnog igranja rukom Luke Ivanušeca. Lopti smireno prilazi stasiti Lokomotivin napadač, dvadesetdvogodišnji Sandro Kulenović, oči u oči sa Modrim vratarom Livakovićem.

Kulenović je još kao kadet Dinama otišao u poljsku Legiju koja ga je jednu sezonu posudila Juventusu, pa ga opet vratila u svoje redove. U Dinamo ponovo dolazi uz plaćenu odštetu Legiji od 1,6 miliona eura, u statusu četvrtog napadača (Petković, Andrić, Gavranović). Velika konkurencija i teška ozljeda na gostovanju u Gorici, “koštale” su ga nove posudbe, ovoga puta u Rijeku.

Nakon više nego uspješne sezone provedene na Rujevici, slijedi posudba zagrebačkoj Lokomotivi koja istječe početkom nadolazećeg ljeta. Za povratak iz Legije u Dinamo, mladi reprezentativac Hrvatske će reći da je to očito njegova sudbina, ujedno “velika i jedina želja”, i ne treba sumnjati kako će borbeni napadač “mandžukićevskog tipa” učiniti sve da ponovo navuče na sebe “sveti” modri dres.

Kulenović je, da nastavimo priču iz uvoda, hladnokrvno zabio penal Livakoviću, u više navrata opasno je ugrozio gol Dinama i proglašen je zasluženo najboljim igračem utakmice koja je završila podjelom bodova (1:1). Bio je to osmi Kulenovićev gol ove sezone i sedmi prvenstveni bod koji je Lokomotiva uzela Dinamu u četiri međusobna ogleda. Nakon postignutog gola “svojima”, Kulenović nije slavio sa suigračima, već je ostao dostojanstveno miran.

Time je poslao poruku da on samo profesionalno radi svoj posao za klub u kojem trenutačno igra i ništa više. Svima je bilo jasno, kako je u ime poštenog pristupa nogometu, Kulenović naučio zatomiti čak i one najjače emocije – prema najdražem klubu. Odista, svašta nauči mladi igrač kada ga svake sezone negdje posuđuju – ponajprije nauči cijenu i važnost ljudskog samopoštovanja.

Napisao/la  Ivica Maras

Odgovori