Nexe u spektakularnoj utakmici do povijesnog uspjeha

Home
GUDME – Rukometaši Nexea plasirali su se na završni turnir EHF Europske lige i tako stigli do najvećeg uspjeha u povijesti kluba nakon što su europski put započeli u prvom pretkolu kvalifikacija.

Našičani i danski GOG u spektakularnom uzvratu remizirali su 37:37 te je tako hrvatski predstavnik prošao zbog pobjede u prvom susretu (32:27). Bila je to utakmica puna uspona i padova za Nexe. Nakon prvih 20 minuta Našičani su imali četiri gola prednosti i činilo se da će to biti rutinsko odrađivanje posla ali GOG preokreće na 22:20 do poluvremena.

U prvih pet minuta nastavka Danci dolaze na samo gol do potpunog preokreta ali ukazuje se Kuzmanović na vratima i prelama susret. Ponovno je zatim Nexe došao na ‘+4‘ ali uporni Danci vraćaju se i susret je, pošteno, završio remijem. Halil Jaganjac bio je prvo ime susreta s 12 pogodaka.

“Treba uživati u ovome što smo napravili, barem do ponoći. Trener uvijek kaže ‘zaboravit ovo, sutra je novi dan‘ ali nadam se da će nas sada pustiti barem do 12. Ovo je osjećaj za koji sportaš radi i priprema se cijeli život, mislim da ne postoji ljepši”, rekao je Jaganjac.

Radovanović je skinuo deset lopti GOG-u, ali u ključnim trenucima vrata je zaključao Dominik Kuzmanović koji je na kraju imao osam obrana.

“Dobro smo se nadovezali, on prvo, ja drugo poluvrijeme. Obrana je bila dobra iako je bilo puno golova. Ova momčad je fantastična i tko zna gdje nam je kraj nakon ovoga. Naravno da se nadamo da možemo i osvojiti naslov ali vidjet ćemo što će biti”, poručuje Kuzmanović.

Uz Nexe, završnicu su izborili Magdeburg, Benfica i Wisla Plock. Final-four igra se 28. i 29. svibnja, parovi polufinala će biti određeni naknadno kao i domaćin turnira. Nexe će u svojoj kandidaturi predložiti Arenu Zagreb.

Napisao/la 

 

Odgovori