Dva velika derbija u HNL-u: Hoćemo li već za vikend dobiti prvaka?

Home
ZAGREB – Utakmicom Hrvatskog dragovoljca i Slaven Belupa otvorit će se 34. kolo Prve HNL no sve će oči zaljubljenika u nogomet biti uprte u dva derbija koji se igraju u nedjelju i koji bi mogli riješiti pitanje prvaka.
 

Ovog petka od 18 sati prvi će na teren Hrvatski dragovoljac i Slaven Belupo. Crni iz SIgeta nisu se proslavili ove sezone pa su već i službeno drugoligaši.

U subotu će se od 17 sati sastati Gorica i Lokomotiva, a od 19:05 na Drosini Istra 1961 će biti domaćin Šibeniku. Pitanje novog prvaka moglo bi biti riješeno već u nedjelju kada se igraju dva velika derbija. Prvo će od 17 sati na Rujevici Rijeka dočekati Hajduk čiji trener Valdas Dambrauskas kaže:

 

“U ovu utakmicu ulazimo kao jedina ekipa u Hrvatskoj koja može osvojiti duplu krunu. Nama je ovo ‘biti ili ne biti’ utakmica, njima nije. Mi u ovaj meč ulazimo samo s razmišljanjem kako na gostovanju stići do tri boda”, rekao je splitski trener čija je momčad trenutno druga na ljestvici sa 66 osvojenih bodova, četiri manje od vodećeg Dinama.

Rijekin veznjak Domagoj Pavičić važan je u igri Tomićeve momčadi.

“Mi moramo igrati svoj nogomet, spustiti loptu na zemlju, imamo brz teren koji nam odgovara. Mislim da možemo doći do tri boda”, kazao je Pavičić.

Tri sata nakon derbija na Rujevici novi će zanimljivi dvoboj na Maksimiru odigrati Dinamo i Osijek. Bjeličin klub trenutno je treći sa 65 bodova.

“Nema nikakvih kalkulacija osim pobjede. Do nje možete doći na ovaj ili onaj način. Vidjet ćemo hoćemo li uspjeti, ali u svakom slučaju idemo u Zagreb po tri boda”, rekao je Nenad Bjelica, bivši Dinamov trener.

Ako Rijeka u derbiju bude bolja od Hajduka, a potom Dinamo na Maksimiru pobijedi Osijek, Zagrepčani će obraniti naslov prvaka.

Odgovori