BK Torcida došla do prve titule prvaka Hrvatske

Borilački Sportovi
SPLIT – U sjajnoj sportskoj atmosferi na splitskim Gripama održano je posljednje 9. kolo Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi za sezonu 2021/22.
 

Ukupni pobjednik i prvi naslov prvaka u Hrvatskoj boksačkoj ligi (seniori i mlađi seniori) osvojio je domaćin posljednjeg kola na Gripama – Boksački klub Torcida. BK Torcida je završila sezonu s ukupno 105 bodova, 30 više od drugoplasiranog BK Rovinja. Treće mjesto osvojio je BK Leonardo Zagreb sa 52 boda, a BK Brod iz Slavonskog Broda 51 bod.

Bodove u Hrvatskoj boksačkoj ligi u sezoni 2021/22. osvajalo je ukupno 55 klubova.

U Hrvatskoj boksačkoj ligi mladi (mlađi kadeti, kadeti i juniori) prvo mjesto osvojio je BK Brod iz Slavonskog Broda s osvojenih 109 bodova. Do posljednjeg kola BK Brod vodio je izjednačenu utrku s prošlogodišnjim prvakom Aresom iz Zadra koji je osvojio 101 bod. Treće mjesto osvojio je BK Thor Bartolovec sa 63 boda, a četvrto Titan Gym Zagreb sa 61 bodom.

U devet kola HBL/mladi u sezoni 2021/22. ukupno su bodove osvajali mladi boksači iz 51 kluba.

U sjajnim seniorskim mečevima posljednjeg 9. kola na splitskim Gripama vidjeli smo 10 odličnih borbi u kojima su boksači pred brojnom publikom pružili maksimum. Domaćini i novi prvaci iz BK Torcide pod vodstvom trenera Dražena Burića htjeli su se prikazati u najboljem svjetlu pred svojim navijačima i nastupili su u sedam mečeva u glavnom seniorskom programu.

Ostvarili su tri pobjede u neizvjesnim mečevima s vrlo motiviranim suparnicima: mlađi senior Vito Roso protiv Rovinjanina Matea Paulinića, Duje Burić protiv Antonija Barbarića iz Metalca i teškaš Jan Morović protiv Lukasa Jurića iz Rovinja.

Odlični su bili mečevi u kojima je Nikica Radonić iz Splita pobijedio Josipa Perkovića iz Torcide u kategoriji do 86 kg te Bruno Filipčić iz Omege Zagreb torcidaša Ivana Vukasovića. Luka Filipović iz Thora nokautom je pobijedio Ivana Rajčića iz Torcide.

U meču srednje kategorije do 75 kg Ivan Čuma iz Radničkog Slavonski Brod prekidom je u finišu slavio protiv torcidaša Luke Šabića. Marijan Vujević iz splitskog Groma slavio je protiv Dominika Gube iz Osijeka, te Rovinjanin Ivan Mravunac u srednoj kategoriji protiv Luke Kapovića iz Predatora. Na kraju je superteškaš Gabrijel Ojdanić iz splitskog Pauka na prekid prisilio Ivicu Marića iz Radničkog Slavonski Brod.

U sjajnoj boksačkoj večeri nakon podjele priznanja najboljima na kraju sezone 2021/22. Hrvatske boksačke lige: BK Torcidi, BK Rovinju i BK Leonardu, te u HBL/MLADI: BK Brod, BK Ares Zadar i BK Thor Bartolovec, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak uručio je plakete zaslužnima, među ostalima predsjedniku Splitskog saveza sportova Andriji Poliću i predsjedniku Nadzornog odbora HBS-a Jurici Runtiću.

Odgovori