Roland Garros: Nadal svladao Đokovića, Čilića očekuje meč protiv Rubleva

Tenis
PARIZ – Španjolski tenisač, osvajač 13 titula na Roland Garrosu, Rafael Nadal izbacio je prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića.

Nadal je u četvrtfinalu Roland Garrosa sa 6-2, 4-6, 6-2 i 7-6 (4) ,nakon više od 4 sata borbe, nadigrao najbolje rangiranog tenisača te ga dvije pobjede dijele od 14. titule na „pariškoj zemlji” i 22. Grand Slama u karijeri. Nadalu je ovo bila 29. pobjeda u susretima protiv Đokovića, dok je Srbin ostao na brojci od 30. Meč je bio fantastičan te jedan od boljh iz mnogobrojnih njihovih duela, a pobjedu je zasluženo uzeo Nadal koji je ipak izgledao malo bolje kroz susret. Španjolac će u polufinalu igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereva koji je s 3:1 u setovima nadigrao favoriziranog Španjolca Carlosa Alcaraza.

Podsjetimo, danas svoj meč igra i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić kojem je protivnik u četvrtfinalu Rus Andrej Rublev. Meč neće početi prije 15 sati, a u slučaju pobjede, Marin će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča Norvežanmina Ruuda i Danca Runea.

Napisao/la  

Odgovori