Prvo slavlje Vatrenih protiv Francuza

Home
PARIZ – Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je u četvrtom kolu Lige nacija.

Vatreni su bili bolji od svjetskih prvaka, Francuza, na Stade De Franceu s 1:0. Jedini pogodak na utakmici djelo je kapetana Luke Modrića u petoj minuti susreta. Modrić je izveo korner, a Konate je napravio neoprezan prekršaj na Anti Budimiru te je izraelski sudac Grinfeld nakon provjere VAR-a odlučio kako je prekršaj bio dovoljan za penal.

Modrić je pucao u golmanovu desnu stranu, i vratar Magnian je bio na lopti, ali je udarac bio dovoljno čvrst da ga francuski golman ne može obraniti te je Hrvatska povela. Kroz utakmicu, Francuzi su bili često na našoj polovici, ali nisu uspjeli stvoriti nikakve veće šanse. Ono što je i prošlo obrambeni blok, Ivica Ivušić je sigurno obranio. Prva je ovo povijesna pobjeda Hrvatske protiv Francuza, a prokomentirao ju je i izbornik Zlatko Dalić.

“Ovo je prvi put da je Hrvatska pobijedila Francusku u svojoj povijesti u desetoj utakmici. Moja je prva pobjeda nakon pet utakmica. Veseli smo i sretni. Odigrali smo dobro i uspjeli zaustaviti protivnika koji je jako opasan. Nismo dozvolili puno šansi, možda smo i neke stvorili koje smo trebali iskoristiti. Nakon 1-0 i pobjede moramo biti zadovoljni”, rekao je Dalić i malo detaljnije pričao o zgusnutom rasporedu Lige nacija.

“U deset dana igrati četiri utakmice je preteško i naporno za igrače na kraju sezone. Za nas je ispalo sjajno jer nakon 0-3 u Osijeku malo tko je očekivao i malo koja reprezentacija bi se uspjela vratiti u tri utakmice protiv svjetskih prvaka i Danske koja je po rezultatima najbolja momčad u zadnje dvije godine u Europi”, rekao je Dalić.

Francuzi nisu u četiri lipanjska ogleda Lige nacija ostvarili pobjedu, ali Dalić ih još uvijek smatra favoritima na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

“Za mene je Francuska jedna od najboljih reprezentacija svijeta, ako ne i najbolja. Dođe taj period da nema uspjeha i pobjeda. Možda su igrači zamoreni i kraj sezone je, iako, oni svi to žele dobit. Međutim, Francuzi, po meni, ostaju prvi favorit”, dodao je Dalić.

U drugoj utakmici naše grupe, Danci su svladali Austriju 2-0. Golove su postigli Jonas Wind i Andreas Skov Olsen. Prva u grupi je Danska s 9 bodova, a slijedi ih Hrvatska sa 7, dok su Austrijanci treći s 4 boda. Iznenađujuće posljednja nakon četiri kola je Francuska sa samo dva boda.

Odgovori