Poreč i ovog lipnja središte europskog juda

Borilački Sportovi
POREČ – Najveća imena iz judo svijeta i ovog lipnja se pripremaju na Olimpijskom trening kampu u Poreču. Osim njih, na pozornicu Europskog prvenstva izlaze kadeti, koje će se održati od 23. do 26. lipnja. 

Ove godine, dva velika trening kampa, onaj seniorski, Olimpijski trening kamp, te trening kamp za kadete, okupili su više od 600 sudionika. Na tatamiju dvorane Intersport, od 13. do 21. lipnja, najbolji judaši u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji traže napredak kroz zajednički rad i naporne treninge. Među 400-tinjak sudionika seniorskog trening kampa je i 39 hrvatskih imena.

– Upravo je onako kako treba biti, zahtijevno, svi rade na visokoj razini i tako najviše napredujemo. Lijepo je čuti druge kako uživaju kod nas i koliko su zadovoljni organizacijom – kaže Barbara Matić, jedna od nositeljica crvenog backnumbera, oznake aktualnih svjetskih prvaka, koji su u Poreču.

– S užitkom ugošćujemo naše kolege i prijatelje iz cijelog svijeta u Istri, a Poreč i svi resursi Plave Lagune samo poboljšavaju dojam. Također, domaćinstvo Europskog prvenstva za kadete omogućava i svim zainteresiranima da vide kakav judo rade najbolji u Europi. Za to vrijeme, naši borci imaju priliku u svojoj državi raditi s najboljima na svijetu i lijepo je vidjeti da to koriste – rekao je izbornik muških reprezentacija Hrvatske, Dean Ilić.

Za titulu najboljih u Europi, kadeti će se boriti od 23. do 26. lipnja, a svečano otvorenje prvenstva je na rasporedu u petak 24. lipnja, u 16 sati, kada će naglasak biti na pokazivanju zašto je judo više od sporta.

Napisao/la 

Odgovori