Rukometašice kreću na Mediteranske igre

Sport
PRELOG – Hrvatska ženska rukometna reprezentacija završila je kratke pripreme u Prelogu uoči nastupa na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu koje se održavaju od 25. lipnja do 05. srpnja.

Izbornik Nenad Šoštarić imao je sjajne uvjete u Prelogu, jer je u sklopu hotela dvorana s novim parketom, i odličnim fitness centrom, tako da igračice direktno iz svojih soba mogu na trening. Kako vremena nije bilo previše, uglavnom se pokušavalo ujednačiti tjelesnu spremu rukometašica, naravno slagala se igra, ali i analiziralo suparnice. U sastavu reprezentacije tek je nekoliko onih koje su stalne članice A ekipe, tako da je trebalo brojne mlade snage uvesti u za njih novi sustav igre.

Nažalost, uoči samog puta zbog ozljede gležnja s popisa putnika otpala je Lea Franušić. Tako će Hrvatska na Mediteranske igre s igračicom manje jer je praktički nemoguće u 24 sata pronaći zamjenu i riješiti sve potrebne vize za ulazak u Alžir.

“Bavili smo se prije svega taktikom, odnosno da vidimo kako složit obranu i neke sitnice u napadu. Nažalost, već se prvi trening na ozljedu žalila Lea Franušić. Odradila je par treninga i ponovno ju je zapeklo oko zgloba, napravili smo magnetsku rezonancu i ona, nažalost neće ići sa nama”, rekao je izbornik Nenad Šoštarić.

Hrvatska će igrati u skupini sa Španjolskom, Alžirom i Tunisom.

Konačan popis igračica za Mediteranske igre izgleda ovako:

1. LUCIJA BEŠEN, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

2. ANTONIA TUCAKOVIĆ, RK PODRAVKA VEGETA

3. ANDREA ŠIMARA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

4. TENA JAPUNDŽA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

5. SARA ŠENVALD, RK PODRAVKA VEGETA

6. STELA POSAVEC, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

7. KATARINA PAVLOVIĆ, HC ROCASA GRAN CANARIA

8. TINA BARIŠIĆ, RK PODRAVKA VEGETA

9. TENA PETIKA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

10. EMA GUSKIĆ, ŽRK BJELOVAR

11. LANA JARAK, RK DALMATINKA

12. NIKA VOJNOVIĆ, ŽRK BJELOVAR

13. MIA TUPEK, RK SESVETE AGROPROTEINKA

14. ANA MALEC, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

15. JOSIPA BEBEK, ŽRK DUGO SELO 55

Odgovori