Vaterpolska reprezentacija remizirala protiv Grka

Vaterpolo
DEBRECEN – U prvoj utakmici skupine B Svjetskog prvenstva Hrvatska je u bazenu dočekala Grčku, aktualne viceprvake Olimpijskih igara. Utakmica je završila remijem 8:8, a to je bio i važan bod za pomlađene Barakude. Ovakvu utakmicu su predviđali prema riječima kapetana Ivana Krapića.

“Bilo je tvrdo, teško i u grču, pogotovo prva četvrtina, što je i razumljivo s obzirom da imamo toliki broj debitanata i mladih igrača”, rekao je Krapić.

Izbornik Ivica Tucak nije imao zamjerke prema igračima.

“Vrlo očekivano, tijekom utakmice se među igračima primijetio grč, no to se momcima ne može zamjeriti. Znali smo da će to ovako izgledati, ipak je ovo mnogima prva utakmica Svjetskog prvenstva. Koncepcijski smo stajali dobro i puno toga napravili za vrijeme utakmice”, rekao je Tucak.

Najbolji među Barakudama bio je Kharkov s tri pogotka, potom Žuvela s dva, dok su po jedan upisali Burić, Marinić Kragić i Bašić. Na vratima je stajao Marko Bijač te upisao sedam obrana. Sljedeća utakmica za Barakude na rasporedu je 23. lipnja u 18:30 protiv Njemačke koja je u prvom kolu izgubila od Japana 12:11.

Odgovori