Večeras u Alžiru počinju Mediteranske igre, hrvatsku zastavu nose Lucija Lesjak i Tin Srbić

Home
ZAGREB – U 21 sat počinju 19. Mediteranske igre u Alžiru. Točnije, domaćin će biti Oran, grad u sjeverozapadnom Alžiru, na obali Sredozemnog mora. 

Svečano otvaranje je na stadionu Ahmed Zabana, koji prima 40.000 gledatelja, a u velikoj koloni od 3400 sportaša iz 26 zemalja bit će i naša delegacija, 50 sportašica i 55 sportaša, koji će se natjecati u 17 sportova. Šef naše Misije Damir Šegota Media servisu otkrio je kako se organizator pripremio za ovu veliku športsku manifestaciju.

„Meni su ovo pete ili šeste Mediteranske igre i mislim da organizacija nije baš najsjajnija. Mi kao sudionici ne znamo još dosta stvari, a informacije dobivamo na kapaljku. I moje kolege iz nama susjednih zemalja poput Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije pa i Grčke imaju iste probleme”, uvodno je za Mediaservis rekao Šegota.

Nekada su na Mediteranskim igrama nastupali nešto slabiji sportaši, ali u posljednja dva desetljeća konkurencija je sve jača.

„I kod nas je neko vrijeme bilo takvo mišljenje i slali smo nešto slabije sportaše, ali to se promijenilo. To je uvertira za Olimpijske igre. Naši kriteriji s da ide prva i druga kategorija sportaša. Prva u neolimpijskim sportovima i u olimpijskim prva i druga kategorija sportaša do 23 godine starosti. Jedino atletičari su izuzeti jer imaju Svjetsko prvenstvo u američkom Eugeneu (15-24. srpnja)”, objasnio je šef naše Misije u Oranu.

Na prošlim Igrama u španjolskoj Tarragoni Hrvatska je osvojila 17 medalja, devet zlatnih, pet srebrnih i tri brončane te zauzela deveto mjesto na ljestvici.

„Hoćemo imati 17-18 ili 15 teško je prognozirati. Imalo smo ih 22 i 23 medalje. Nadam se da ćemo osvojiti približan broj medalja, a domet je između 15 i 23 medalje. Bilo bi dobro da je ova gornja, a ne ova daljnja brojka”, rekao je Šegota.

Jedan od onih koji bi nam trebao donijeti najsjajniju medalju je srebrni iz Tokija, Tin Srbić na preči.

„Po imenima ne znam tko će doći ali dana mnogo zemalja ima dobrih gimnastičara. Konkurencija će biti jaka, možda Mediteranske igre nisu toliko cijenjene koliko bi trebale biti ali je konkurencija će biti jaka”, najavio je najbolji hrvatski sportaš Tin Srbić.

Igre službeno počinju večeras i traju do 6. srpnja. Hrvatsku zastavu na otvaranju Mediteranskih igra nosit će Tin Srbić i karate reprezentativka Lucija Lesjak.

„Iznimna mi je čast što ću s Tinom nositi našu zastavu na otvaranju Igara” rekla je Lesjak, a Tin Srbić je dodao: „Mislim da je to svakom sportašu velika čast, pa je tako i meni. Uzbuđen sam i sretan i jedva čekam otvaranje”, rekao je Srbić.

Odgovori