Mediteranske igre: Hrvatski odbojkaši u četvrtfinalu

Sport
ORAN – Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija, kao prva u skupini B, plasirala se u četvrtfinale Mediteranskih igara koje se igraju u alžirskom Oranu.

U posljednjoj utakmici u skupini Tunis je bio bolji od naše reprezentacije, pobijedili su rezultatom 3:2 (22:25, 25:21, 20:25, 25:19, 23:21).

Boksačica Nikolina Ćaćić završila je svoj nastup na Mediteranskim igrama u četvrtfinalu. Bolja od Nikoline bila je najbolja crnogorska boksačica Bojana Gojković jednoglasnom odlukom sudaca.

Kod gimnastičara Mateo Žugec i Jakov Vlahek plasirali su se u finale konja s hvataljkama dok je Tin Srbić, prva rezerva za finale preče. I tu se dogodio pravi skandal. Dečki su svoj posao odradili još u ponedjeljak, u noći s ponedjeljka na utorak srtigli su službeni rezultate u kojima je stajalo da je Žugec finale izborio s 1. ocjenom kvalifikacija (14.350), Vlahek sa 4. (14.000), a Srbić sa 8. (13.350). Te rezultate potpisao je tehnički delegat FIG-e, ujedno predsjednik Tehničkog odbora muške sportske gimnastike Svjetske federacije, Arturs Mickevics, međutim, večer prije finala stigla je startna lista na kojoj je Tin Srbić 9. U prijevodu, prva rezerva za finale. Problem je nastao jer su uz Tina istu ocjenu imali i Grk Iliopoulos i Španjolac Mir. Prema pravilima bolju poziciju ima onaj koji ima slabiju startnu ocjenu, a Tin je u ovom slučaju imao veću od ovog dvojca. Međutim, službeni rezultati su došli drukčiji. Na upit Tinovog trenera Lucijana Krcea što se događa i zašto su jedan dan službeni rezultati jedni, a onda večer kasnije izlaze drugi, Mickevics nije želio dati odgovor. Niti se ispričati, možda ponuditi opciju da zbog njegove pogreške i cijelog cirkusa oko rezultata svih 9 prečaša bude u finalu, što ne bi bilo prvi put.

“Službeni delegat FIG-e je potpisao te rezultate pa smo mislili da sam u finalu i idemo odraditi još jedan nastup, a sad s obzirom da nema tog nastupa, čak i da slučajno upadnem u finale ako netko odustane, neću sigurno nastupiti u njemu jer ovo je prevršilo sve granice i nema nikakvog smisla”, rekao je Srbić.

Napisao/la 

Odgovori