MI: Žugecu zlato, a Vlaheku srebro na konju s hvataljkama

Home
ORAN – Odlične vijesti za hrvatski sport s Mediteranskih igara u alžirskom Oranu.

Hrvatska je osvojila dvije gimnastičke medalje na Mediteranskim igrama u Oranu. Mateo Žugec je zlatni, a Jakov Vlahek srebrni na konju s hvataljkama. Sjajni hrvatski dvojac nakon kvalifikacija i u današnjem finalu očitao je lekciju konkurenciji u Alžiru i popeo se na prve dvije stepenice postolja.

20-godišnji Varaždinac, član GK Vindije, slavio je s ocjenom 14.250, a ovo je Hrvatskoj prvo gimnastičko zlato na Mediteranskim igrama ikada.Od osnutka Hrvatske do danas osvojili smo 5 srebrnih medalja, Vlahek je pridodao i šestu, a Žugec se popeo na vrh ovog poretka.

“Finale je bilo jako konkurentno, svi dečki su ušli u finale s visokim ocjenama i znao sam da ću morati ponoviti nastup iz kvalifikacija da osvojim medalju”, rekao je Žugec, a Jakov je bio zadovoljan Žugecovim i svojim nastupom.

“Jako sam zadovoljan svojom izvedbom u finalu, dobru vježbu sam napravio. Htio bih čestitati Mateu. Stvarno smo zasluženo bili prvi i drugi. Definitivno dva najkvalitetnija konjaša danas u finalu. Bilo je jako finale, mrtva trka do kraja, blizu su bile sve ocjene”, rekao je Vlahek.

Odgovori