Mediteranske igre: Tolj zlatna u bacanju diska

Home
ORAN – Hrvatska atletičarka Marija Tolj osvojila je naslov prvakinje Mediterana u bacanju diska.
Marija Tolj je u trećoj seriji disk bacila do 64 metara i 71 centimetar. To joj je bilo dostatno za zlato, a to je i njezin novi osobni rekord. Tolj je osvojila treće zlato za Hrvatsku na MI u Oranu, nakon gimnastičara Matea Žugeca i karatista Anđela Kvesića.

Hrvatska džudašica Iva Oberan vraća se s Mediteranskih igara u Alžiru s brončanim odličjem osvojenim u kategoriji do 63 kilograma, dok je Laru Cvjetko na putu do borbe za medalju zaustavila diskvilifikacija u polufinalu.

Nastupe hrvatskih judoka zatvaraju u petak 1. srpnja, Petrunjela Pavić (do 78 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg), Marko Kumrić (do 100 kg) i Marcel Škalec (preko 100 kg).

 

 Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija plasirala se u polufinale Mediteranskih igara u Oranu, u četvrtfinalu je s uvjerljivih 3-0 svladala Grčku I u polufinalu ih čeka Italija.

Nakon poraza od Italije na Mediteranskim igrama hrvatske odbojkašice nisu se plasirale u polufinale ovog natjecanja. Talijanke su slavile 3:0. Božana Butigan je hrvatskoj reprezentaciji donijela 10 poena, a Mika Grbavica osam. Kod Talijanki je najubojitija bila Binto Diop sa 16 poena. Hrvatska će se u Alžiru boriti za peto mjesto.

Dodajmo kako je hrvatska boćarica Ria Vojković osvojila srebrnu medalju u brzinskom izbijanju na Mediteranskim igrama. Vojković je u finalu izgubila od Turkinje Inci Ece Ozturk s 35:28.

Odgovori