Barakude započinju Europsko prvenstvo protiv Malte

Home
SPLIT – Spaladium Arenu uz brojnu nazočnost uzvanika iz sportskog, kulturnog i političkog svijeta očekuje svečano otvaranje Europskog vaterpolskog prvenstva koje se u splitskoj dvorani održava od 27. kolovoza do 10. rujna.
 

Muški dio turnira počinje upravo danas, 29. kolovoza, kada će hrvatska reprezentacija u 1. kolu zaigrati protiv Malte.

“Iza nas su duge pripreme, kao i naporno ljeto u kojem se igralo i Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da smo odradili sve potrebno te da je reprezentacija spremna za početak prvenstva. Igramo u Splitu, u Hrvatskoj, u zaista predivnom ambijentu te je sigurno da ćemo dati sve od sebe kako bi ostvarili čim bolji rezultat”, rekao je izbornik Hrvatske Ivica Tucak.

U Spaladium Areni gledatelji će moći uživati u najboljim ženskim i muškim ekipama europskog i svjetskog vaterpola – aktualnim svjetskim prvacima i doprvacima (Španjolska i Italija), europskim prvacima (Mađarska), Olimpijskim pobjednicima (Srbija) i naravno, domaćim Barakudama. Ženski turnir počeo je 27. kolovoza, a naše reprezentativke ostvarile polovičan učinak. Nakon uvodnog poraza od Nizozemske, Hrvatska je nadigrala Njemačku sa 15-8. Prolazak u četvrtfinale Hrvatska će tražiti u utorak protiv Rumunjki, a u slučaju pobjede to će uspjeti i ostvariti.

Odgovori