Boksač Luka Plantić pred najvećim profesionalnim izazovom u karijeri

Borilački Sportovi
SOLIN – Poznati su svi parovi boksačkog profi-spektakla u Solinu koji će se održati ovog četvrtka. Veliki sportski događaj za Solin, a nakon dugo vremena i najveći spektakl u profesionalnom boksu u Hrvatskoj, održat će se u jedinstvenom ambijentu srednjovjekovne utvrde Gradine.
 

Glavni meč večeri bit će između našeg olimpijca i osvajača brončane medalje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Armeniji Luke Plantića (25) i prekaljenog Južnoafrikanca Ryna Liebenberga (38), iskusnog boksača koji iza sebe ima pojas u Silver WBC-u u super srednjoj kategoriji, a borio se i za titulu WBA Interim World Title, te za IBO World Title.

Ryno ‘The Lion’ Liebenberg najveće je ime s kojim se Luka Plantić dosad uopće borio u karijeri i za mnoge je potpuno iznenađenje kako je naš prvak u poluteškoj kategoriji tako brzo u profesionalnom boksu pristao na meč protiv Liebenberga koji kotira među najboljima i bio bi golemi izazov za nositelje titula i pojasa.

Luka Plantić želi što prije ući među 50 najboljih poluteškaša i izboriti poziciju za napad na neku od profi-titula, a poznat je njegov gard – nema straha pred bilo kime, srčano će prihvatiti borbu protiv bilo koga i ne priznaje nikome da je bolji prije nego što se sučele u ringu.

Pogotovo što Luka i dalje ima ambicije u olimpijskom boksu i želi konkurirati za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu. Ozbiljan suparnik poput Ryna Liebenberga može ga visoko lansirati na svjetskim profi-listama, a Luka će pobjedu protiv južnoafričkog ‘The Liona’ tražiti u domaćem okruženju, pred svojim brojnim navijačima i u svom Solinu gdje živi s obitelji. Luku Plantića za najteži meč karijere priprema ukrajinski stručnjak koji od ove godine radi u BK Saloni, Jaroslav Podmasterchyk.

 

Uz glavnu borbu večeri 1. rujna u Solinu, održat će se još šest mečeva u profesionalnom boksu, a bit će i nekoliko uvodnih mečeva prema pravilima ‘amaterskog’ boksa. Branimir Malenica, Imoćanin koji profesionalnu karijeru gradi u Njemačkoj, a zajedno s Lukom Plantićem bio je i u kampu Pedra Diaza na Floridi, borit će se u poluteškoj kategoriji protiv Nassera Bukenyja (31) iz Ugande koji živi i bori se u Nizozemskoj i dosad u karijeri ima 4 pobjede i dva poraza.

Lukin stariji brat Damir Plantić borit će se u crusier kategoriji protiv Serhiija Ksendzova, Ukrajinca s njemačkom adresom koji je na omjeru od 4 pobjede i sedam poraza. Ukrajinac koji živi i trenira u Solinu Rostislav Bilostotskij, a branio je i boje Hrvatske na ovotjednom revijalnom susretu Hrvatske i Češke u Gradcu, u superbantam kategoriji borit će se u debitantskom profi-nastupu protiv Gruzijca Jabe Memishishija (31) koji je skupio već 25 mečeva u profesionalnoj karijeri (omjer 8-17). Još jedan solinski Ukrajinac Dmytro Rybalko, također u profesionalnom debiju, borit će se protiv Gruzijca Malkhaza Sujashvilija (24) s iskustvom od 33 profesionalna meča (12 pobjeda, 21 poraz).

Remigiusz Syska (24), mladi boksač iz Njemačke (2 profesionalne pobjede) borit će se u srednjoj kategoriji protiv Siniše Gambelića (36), čvrstog borca iz Bosne i Hercegovine koji u profesionalnim nastupima ima omjer od 3 pobjede i osam poraza. Splićanin Ivan Duka u svom drugom profesionalnom meču borit će se protiv mladog Gruzijca Gerisa Aduashvilija (22) koji već ima dvadeset profesionalnih mečeva (8 pobjeda).

Odgovori