EP u vaterpolu: Hrvatice prvi put u četvrtfinalu, Barakude večeras protiv Francuske

Home

SPLIT – Hrvatske vaterpolistice ispisale su povijest.

Naše su djevojke 15:6 visokom pobjedom na Europskom prvenstvu u Splitu nad Rumunjskom prvi put u povijesti osigurale plasman među osam najboljih. Bila je to jednosmjerna utakmica protiv debitantica na europskim prvenstvima. Izabranice izbornika Aljoše Kunac dominirale su od početka do kraja susreta koji je završio s velikih plus devet za Hrvatice. Za ovaj povijesni uspjeh najzaslužnije su Matea Skelin s 4 i Jelena Butić s 3 pogotka.

„Zadovoljan sam s rezultatom i igrom. Čestitam curama na zalaganju i pristupu i nadam se da ćemo tako nastaviti u sljedeće dvije utakmice, u borbi za poredak od 5. do 8. mjesta”, poručio je izbornik.

„Dale smo sve od sebe i to je rezultiralo pobjedom. Sljedeći ispit nam je Mađarska. Bolje su, a imaju i srebro sa Svjetskog prvenstva, ali to nema veze jer ćemo i protiv njih dati sve od sebe”, rekla je igračica Iva Rožić.

Utakmica s Mađaricama je sutra u 17:30 sati.

Vaterpolisti večeras od 20:30 sastaju se Francuskom u 2. kolu Europskog prvenstva.

„To je prva meč lopta za biti pobjednik B skupine. Radi se o izvanrednoj reprezentaciji, jakom protivniku i morat ćemo biti na maksimumu naših mogućnosti da tu utakmicu pobijedimo. To nam donosi komforniju situaciju uči susreta s Grcima uoči zadnjeg kola s Grcima. Vjerujem da možemo pobijediti”, smatra izbornik Barakuda Ivica Tucak.

Odgovori