Luka Plantić slavio u trećem profesionalnom meču

Borilački Sportovi

Luka Plantić (25), naš olimpijac i reprezentativac, ostvario je već sve zacrtane ciljeve za ovu godinu.

U olimpijskom boksu osvojio je medalju na Europskom prvenstvu u Armeniji, a samo su ga sudačke malverzacije u polufinalnom meču protiv Rusa u dresu Srbije na EP-a u Erevanu zaustavile na putu do finala i titule prvaka Europe.

U profesionalnom boksu napravio je u svom Solinu u četvrtak, 1. rujna 2022. veliki iskorak dominantnom, autoritativnom pobjedom nad renomiranim južnoafričkim profesionalcem Rynom Liebenbergom (38).

Premda smo svi vjerovali u pobjedu nad Južnoafrikancem koji je ponio i naslov u Silver WBC-u, borio se za titule u WBA i IBO organizacijama i u 32 profesionalna meča imao 22 pobjede (14 nokautima), malo tko je mogao očekivati da će ga Luka Plantić u uraganskom, furioznom stilu nokautirati u četvrtoj rundi, a prije toga triput rušiti u prve dvije runde.

Luka Plantić pred svojom publikom u Solinu, uz jaku potporu navijača iz cijele Hrvatske, krenuo je u meč poput ljetnog tornada i doslovno pomeo suparnika koji spada u vrh svjetske supersrednje kategorije. Lukini naleti su od prvog udarca gonga bili toliko žestoki da je ostao dojam kako je Ryno Liebenberg kao veliko olakšanje dočekao sučevu odluku u četvrtoj rundi za kraj meča, samo da prestanu nesmiljene kombinacije udaraca u tijelo i glavu.

Plantiću trijumf, kojem se to vodi tek kao treća službena pobjeda u profesionalnom boksu, a iza sebe ima već 400 ‘amaterskih’ mečeva i pobjede u Svjetskoj boksačkoj ligi, uvodi među 50 najboljih u supersrednjoj kategoriji, a način kako je svladao borca klase Ryna Liebenberga bitno podiže rejting i ugled u svijetu profi-boksa.

Izvor: http://www.boks-savez.hr/

Odgovori