Sjajne Barakude u finalu Europskog prvenstva, Hrvatska nakon drame pobijedila Italiju

Home Vaterpolo

SPLIT – Hrvatski vaterpolisti u prepunoj Spaladium Areni plasirali su se u finale Europskog prvenstva. 

Barakude su u dramatičnoj utakmici pobijedile Italiju 11-10 i u finalu će igrati s Mađarskom, koja bila bolja od Španjolske s 10-8. U dramatičnoj utakmici Hrvatska je dobila prvu četvrtinu 3-2, u drugoj i trećoj obje su reprezentacije zabile po tri, a u četvrtu Barakude su ušle s golom prednosti. Na 3:49 do kraja za 10-9 zabija Bašić, Talijani poravnavaju na 10-10, a na minutu 35 sekundi do kraja utakmice peterac je za Hrvatsku. Realizirao ga je Harkov za 11-10. U nastavku Bijač skida još jednu loptu Talijanima i to je bio kraj i početak velikog slavlja u Spaladium Areni.

„Strašno teška utakmica ali sad osjećam ponos, sreću i zadovoljstvo. Nitko nam nije davao šanse da ćemo igrati polufinale Svjetskog prvenstva i finale Europskog. Rad i krvavi rad morao je doći na naplatu. Idemo napraviti taj posljednji korak iako će biti strašno teško. Mađari igraju fenomenalno ali vjerujem da imamo snagu i za njih. Pokazali smo to”, rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Četiri pogotka zabio je Jerko Marinić Kragić, tri je dodao Bašić, dva je zabio Konstantin Harkov, a vratar Marko Bijač imao je nestvarnih 14 obrana.

„Bogu hvala tu nekad i ja uskočim, a čestitao bih svima jer od početka turnira igramo sjajnu obranu i onda svaki protivnik ima problema doći u izgledne situacije. Tako je bilo i s Italijom i to je recept kako moramo igrati s Mađarima. Ako nećemo biti takvi onda su nam šanse male”, poručio je skromni Marko Bijač.

Veliko finale je sutra u 20 i 30, a za broncu Španjolska i Italija počinju u 18 sati. Bit će to četvrto finale Hrvatske od samostalnosti, a jedini osvojeni naslov bio je u Zagrebu 2010. godine. Od 16 sati naša ženska reprezentacija igra utakmicu za sedmo mjesto protiv Francuske.

Odgovori